David Popovici și-a decis viitorul. Ce și-a propus campionul mondial până în 2028

Bordei Radu 17.01.2023, 21:41
David Popovici și-a decis viitorul. Ce și-a propus campionul mondial până în 2028

La doar 18 ani, David Popovici are toată lumea la picioare. Înotătorul român a impresionat cu performanțele sale deosebite și a devenit o vedetă la nivel global. Campionul anunță, însă, că este de abia la început și vizează performanțe mult mai importante.

David Popovici, obiective pentru următorul „cincinal”

Sportivul român nu are în cap un anume număr de medalii sau turnee pe care să le câștige. Pentru Popovici contează mai mult să își îmbunătățească timpii personali. Dacă își va păstra ambiția și dorința de a fi mai bun, sportivul este conștient că rezultatele vor apărea. De aceea, Popovici este hotărât să își atingă, cu adevărat, potențialul. Pentru sportul românesc este o veste mare, mai ales după ce colegul lui Popovici, Robert Glință, și-a anunțat retragerea. 

Sunt foarte recunoscător pentru tot ce am realizat până acum, dar am potențialul să devin mai bun. De fapt, asta îmi doresc în următorii 5 ani, până la 23 de ani. Vreau să fiu un om care înoată mai repede, pentru că știu că pot. Dar important este să rămân în continuare cu picioarele pe pământ. Să rămân modest, să mă maturizez. Simt că în bazin sunt cea mai bună variantă a mea, parcă am altă personalitate.

Știu că lumea m-a numit extraterestru sau de pe altă lume, dar nu văd de ce. Sunt doar un băiat care înoată repede. Sunt obsedat de acest lucru și mi-am urmat obsesia. Cred că ăsta este secretul succesului, fiecare om să își urmărească obsesiile până la capăt, a declarat Popovici, pentru World Aquatics

Clubul Dinamo vrea să îl descopere pe noul Popovici! Proiect măreț dezvoltat în „Ștefan cel Mare”

David Popovici și-a început cariera de înotător profesionist la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, însă în anul 2021 a produs o schimbare radicală și a semnat cu marea rivală Dinamo.

Contractul lui David de la Steaua expirase la data de 31 august 2021, iar la acel moment, tatăl înotătorului, Mihai Popovici, declara că Dinamo le-a făcut „cea mai bună și de viitor ofertă”.

Alegerea lui David Popovici s-a dovedit a fi una inspirată, deoarece anul 2022 a fost unul de senzație pentru el. A fost declarat cel mai bun înotător al anului, a devenit dublu campion mondial și european de seniori, a doborât un record mondial de seniori și a obținut multiple medalii.

Acum, familia Popovici vrea să dea ceva înapoi lui Dinamo și s-a implicat într-un proiect de viitor. Clubul din „Ștefan cel Mare” și-a deschis o academie de înot, în care Mihai Popovici, tatăl lui David, a fost coopotat în calitate de manager, specialist în marketing și management.

Însă, mult mai impresionantă este alăturarea la proiect a lui Walter Bolognani, unul dintre cei mai celebri antrenori din înotul mondial. Italianul se va ocupa personal de pregătirea puștilor și, conform Sport.ro, și-a propus să antreneze aproximativ 15.000 de copii în următorii 10 ani.

Urmăriți Playsport.ro și pe