Cum a ajuns Șumudică alături de Klopp, Conte sau Hansi Flick. Antrenorul român e pe o listă uluitoare

Gabriel Eșanu 29.12.2020, 16:11
Cum a ajuns Șumudică alături de Klopp, Conte sau Hansi Flick. Antrenorul român e pe o listă uluitoare

Marius Șumudică este pe val în Turcia, după patru victorii consecutive cu Gaziantep. Echipa sa este pe locul 4 în campionat, la doar două puncte în spatele liderului Galatasaray. Și la egalitate cu a treia clasată, Alanyaspor, care are și un meci mai mult disputat. Alanya are golaveraj superior, chiar dacă Gaziantep a câștigat duelul direct, în urmă cu doar două zile, scor 3-1.

Marius Șumudică a primit oferta de prelungire a contractului la Gaziantep, dar are și variante chiar mai tentante

Gaziantep a suferit o singură înfrângere în campionatul Turciei în acest sezon, în luna septembrie, pe terenul lui Galatasaray. De atunci a adunat 14 partide fără eșec, performanță prin care Șumudică prinde loc de cinste printre marii antrenori ai Europei. Digi Sport scrie despre un top făcut de turci în acest sens. AC Milan, 26 de jocuri fără înfrângere, și Olympique Lyon, 14, sunt singurele care au mai multe partide consecutive în care au evitat eșecul. Iar în spatele lui Gaziantep sunt nume mari, ca Villarreal (12), Bayern Munchen (11), Liverpool (11), Inter Milano (10).

Gaziantep a ajuns la 14 partide consecutive fără înfrângere

Uimiți de performanțele lui Șumudică, dar și de modul acestuia de a se manifesta, jurnaliștii turci l-au numit „Mourinho din Carpați”. Se pare că tocmai șefii lui Gaziantep s-au lăsat convinși ceva mai greu. Aceștia au întârziat foarte mult cu propunerea de prelungire a contractului. Înțelegerea este scadentă în vara anului viitor. Ultima serie de rezultate a adus în cele din urmă oferta mult așteptată. Doar că Șumudică spune acum că vrea să ia în considerare toate ofertele pe care le are. Ar fi tentat de echipe mai bogate din Turcia, dar și din Arabia Saudită.

„Suntem cea mai bună echipă din campionat! Nimeni nu a mai dat 3 goluri celor de la Alanya în acest sezon. Iar noi dăm gol meci de meci, facem asta de 24 de partide. Jucătorii mei s-au dăruit din nou pe teren, dar au respectat cu sfințenie indicațiile tactice. Știam că lor le place posesia, așa că am jucat pe contraatac. Ei pot să ia acum mingea acasă, noi avem cele 3 puncte”, a declarat Șumudică după victoria din ultima rundă, cu Alanyaspor.

Urmăriți Playsport.ro și pe