Șumudică și-a anunțat plecarea de la Gaziantep după victoria cu Fenerbahce. Viitoarea echipă a românului e o forță a Turciei

Marian Cărăvan 20.12.2020, 09:38
Șumudică și-a anunțat plecarea de la Gaziantep după victoria cu Fenerbahce. Viitoarea echipă a românului e o forță a Turciei

Marius Șumudică e pe cale să dea lovitura în Turcia, după ce echipa sa, Gaziantep, a învins-o pe Fenerbahce (scor 3-1) și s-a apropiat la două puncte de podiumul din Super Lig. Antrenorul român și-a anunțat plecarea de la echipă după victoria răsunătoare cu Fenerbahce.

Marius Șumudică nu duce lipsă de oferte

Marius Șumudică a ajuns cu echipa sa până pe locul 4 în campionatul Turciei. Victoria de răsunet în fața marii Fenerbahce a dus-o pe Gaziantep până pe locul 4, cu 21 de puncte, la doar două puncte de podium. Cu toate acestea, tehnicianul român a dat de înțeles că sunt șanse mici ca el să continue la actuala echipă, chiar dacă i s-a propus prelungirea contractului. Șumi a dezvăluit că are oferte avantajoase din punct de vedere financiar, dar nu se grăbește să ia o decizie. Una dintre oferte vine chiar din Turcia, de la „o echipă de tradiție”, după cum susține antrenorul.

„Sunt în discuții cu clubul, doresc să îmi prelungească contractul pe încă trei ani. Ei își doresc, dar e destul de greu să prelungesc. Mai am două oferte, una din Turcia și una din Arabia Saudită, incomparabil mai mari din punct de vedere material. Deocamdată nu mă grăbesc, nu vreau să îmi ia mințile.

Vreau să duc echipa asta cât mai sus. Anul trecut am terminat pe 8, anul ăsta pe 6. De un an de zile nu pierd acasă. Echipa mea e singura care a marcat în ultimele 22 de meciuri și care nu pierde de 14 meciuri. Lucrurile astea spun ceva și îmi permit să mă gândesc mai sus. Există discuții cu o echipă de tradiție din Turcia”, a spus Șumudică la TV Telekom Sport.

Marius Sumudica are oferte din Turcia si Arabia Saudita
Marius Sumudica are oferte din Turcia si Arabia Saudita

Marius Șumudică, felicitat de Mircea Lucescu

Marius Șumudică a ajuns într-o poziție în care este invidiat chiar de Mircea Lucescu. Cel mai vârstnic antrenor din Liga Campionilor l-a felicitat personal pe Marius Șumudică pentru realizările sale de la Gaziantep.

„Am primit un telefon de la Mircea Lucescu după meci. M-a felicitat, mi-a spus «Șumi, ceea ce reușești să faci în Turcia, eu nu am reușit cât am fost acolo. Eu am fost la echipe mari, tu ești la una mică și te bați cu granzii. Numai eu știu ceea ce înseamnă Turcia». Este un campionat extrem de puternic.

Există o simbioză între mine și jucători, astăzi (n.r. – sâmbătă, 19 decembrie) mi-au făcut cadou un ceas după meci și au început să îmi strige numele în cabină. M-am simțit extraordinar, mi-au dat lacrimile”, a povestit Marius Șumudică.

Marius Șumudică, 49 de ani, a ajuns cu Gaziantep pe locul 4 în actualul sezon din Turcia. Echipa sa are cinci victorii, șase remize și o înfrângere și se bate cu șanse reale la podium în Super Lig.

Urmăriți Playsport.ro și pe