Cum a câștigat Mircea Lucescu războiul cu ultrașii lui Dinamo Kiev: „Au reușit să facă și asta!” Antrenorul a dezvăluit totul la Playsport Live

Robert Zanfir / 21.12.2021, 18:43
Cum a câștigat Mircea Lucescu războiul cu ultrașii lui Dinamo Kiev: „Au reușit să facă și asta!” Antrenorul a dezvăluit totul la Playsport Live

Mircea Lucescu a dezvăluit la Playsport Live că atitudinea fanilor contestatari de la Dinamo Kiev a reușit să îl apropie și mai mult de echipă. Il Luce a avut parte de un adevărat „război” intern, după ce a semnat cu echipa din capitala Ucrainei.

Mircea Lucescu este cu siguranță cel mai de succes antrenor din Ucraina, din ultimii ani. Cu toate acestea, tehnicianul nu a fost acceptat de toți suporterii lui Dinamo Kiev, după ce a semnat cu echipa lui Igor Surkis. Il Luce a câștigat titlul, Supercupa și Cupa Ucrainei în primul an de la sosirea la Kiev, dar este dur contestat și în acest moment de o parte dintre fani.

Cum a câștigat Mircea Lucescu războiul cu ultrașii lui Dinamo Kiev: „Au reușit să facă și asta!”

Mircea Lucescu a surprins pe toată lumea atunci când a semnat cu Dinamo Kiev. Il Luce, cunoscut pentru performanțele la cârma lui Șahtior, are parte de războiul său cu fanii, deși a câștigat totul pe plan intern încă din primul sezon.

„Acolo a fost o perioadă de început, Șahtior avea nevoie de confirmare, avea nevoie de titluri, era președinte foarte tânăr, 38 de ani avea, nu prea se pricepea la fotbal în momentul acela, el a fost pasionat de box, dar asumându-și această responsabilitate, să conducă echipa de fotbal, toate lucruri pe care le-a făcut și cu pasiune și cu multă inteligență.

Atunci când am venit eu, am venit după Scala și după Schuster, care nu au avut niște rezultate pe măsura ambițiilor președintelui. Era un început, erau jucători ucraineni, dar și din estul Europei. Români erau vreo patru atunci. Stoican, cred că Florea, cred că Raț, cred că Ciprian (Marica – nr.), patru cu siguranță.

Nu toți au rezistat, pentru că stacheta performanței crescuse și în confruntarea cu ceilalți jucători nu au reușit să se mențină. De acolo a fost și un început. Orice performanță era importantă”, a dezvăluit Mircea Lucescu la Playsport Live.

Erou la Șahtior, dușman la Kiev!

„Îmi aduc aminte că era lume foarte multă, mare sărbătoare, cu spectacol, cu muzică, atunci când câștigam vreo cupă. În sfârșit, pentru oraș însemna enorm de mult, mai ales în confruntarea cu Dinamo Kiev, care era reprezentanta capitalei.

Echipa a crescut normal, ușor, an de an. E adevărat că în primii ani, imediat în primii doi ani, am câștigat campionatul, am câștigat cupa după o lună și ceva. După care am început campionatul. Primul meci am jucat la Dinamo Kiev, 2-0, care în acel moment avea vreo 13 victorii consecutive în campionatul Ucrainei.

Deci am venit și am venit cu o idee nouă, să creștem spectaculozitatea fotbalului practicat de noi, aveam nevoie de jucători care să atragă. Am convins președintele să înceapă cu câțiva jucători brazilieni noi. Au transferat acești jucători, important a fost atunci Matuzalem. Cel mai important jucător, luat de la Brescia, din divizia a doua.

După care au urmat imediat jucători importanți. Jadson, Fernandinho, mai târziu Willian, Teixeira, Douglas Costa… Acea echipă a crescut și de la an la an a fost o echipă mai bună.

În schimb, la Dinamo Kiev a fost cu totul altceva. Dinamo venea cred că după 5 ani fără Champions League. A început această confruntare, eu nu am vrut să fac niciun fel de transfer până nu văd ce jucători am.

Cu această echipă și cu dorința lor de a reuși am reușit să câștigăm campionatul, cupa, supercupa în primul an, devansând o echipă cum era Șahtior, foarte puternică. La Șahtior am reușit să cresc o formație cum mi-am dorit eu și cum am vrut să fie, cu jucători tineri”, a mai spus Mircea Lucescu la Playsport Live, în interviul acordat lui Justin Gafiuc.

Începutul de la Dinamo Kiev

„Dincolo, la Dinamo Kiev, am preluat o echipă deja cu un grup de jucători.. a trebuit ca lucrul să fie cu totul diferit. La Dinamo se punea problema organizării foarte serioase a jocului și a da încredere jucătorilor în nivelul lor.

E foarte important, rezultatele te propulsează în prima linie de valori. Anul trecut am făcut niște rezultate, nu numai rezultate, dar și jocurile bune pe care le-am făcut în Champions League. Chiar dacă am pierdut meciurile, am jucat de la egal la egal cu ceilalți.

Se vedea că golurile pe care le-am primit au fost din lipsă de experiență, la nivelul ăsta, dar din punct de vedere al jocului am dominat. Și pe Bayern Munchen am dominat destul de categoric în repriza a doua. Poate dacă arbitrul ne acorda pebalty-ul, ar fi fost altfel. Și cu Barcelona la fel, Benfica la fel”.

Despre fanii care îl contestă

Mircea Lucescu nu are parte numai de simpatie la Kiev. O parte dintre suporteri l-au contestat foarte dur de la început și îi cer plecarea și acum.

„Sunt cei care vor să fie ei protagoniștii. Da, Gică-contra. Eu nu i-am băgat în seamă, din contra, de fiecare dată i-am aplaudat așa… ironic. Au reușit să facă în așa fel încât jucătorii nu se mai duc să îi mai salute. Pentru că ei, în loc să susțină echipa, să fie alături de ea, să câștige, ei au un singur obiectiv, acela de a arăta că pot schimba ceva.

Ei nu pot schimba, sunt niște suporteri, nu îi bagă nimeni în seamă. Din ce în ce mai mult se agită, cu bannere, dar asta pe mine nu mă deranjează”, a mai declarat Mircea Lucescu la Playsport Live.