Cum a explicat Toni Petrea schimbarea de geniu care a decis meciul cu Universitatea Craiova. Detalii despre starea lui Florinel Coman

Gabriel-Alexandru Ioniță 08.05.2022, 22:20
Cum a explicat Toni Petrea schimbarea de geniu care a decis meciul cu Universitatea Craiova. Detalii despre starea lui Florinel Coman

Toni Petrea l-a introdus pe teren pe Ivan Mamut în minutul 84 al meciului de la Craiova în locul lui Ianis Stoica. Atacantul croat nu a avut nevoie decât de două minute pentru a marca singurul gol al meciului, cu o execuție fabuloasă cu călcâiul.

Toni Petrea a explicat că l-a băgat pe Mamut pe final de meci pentru că nu avea alte variante ofensive

După meci, Toni Petrea a explicat cum a gândit această mutare care s-ar putea dovedi decisivă în lupta pentru titlu. Concret, antrenorul FCSB-ului a dezvăluit că nu avea foarte multe soluții. Echipa sa avea mare nevoie de victorie și mai era puțin din meci. Așa că a decis să introducă pe teren singurii doi atacanți pe care îi avea pe bancă, Mamut și Dumiter.

Am trăit foarte intens. Ne așteptam la un joc greu. Cred că am început destul de bine, în prima repriză. După care în a doua repriză am cedat un pic inițiativa și am permis echipei adverse să ne preseze. A venit un gol meritat pe final de joc, exact când trebuia. Și a turnat plumb în ghetele adversarilor.

Era 0-0, aveam doi atacanți pe margine, am încercat să forțez pe final de joc. Ce era, să bag fundaș?

Nu ai cum să fii impasibil. Fiecare meci din play-off l-am considerat o finală. Ceea ce mă face să fiu foarte bucuros este că am reușit să câștigăm foarte multe meciuri și acum mai avem două finale”, a spus Toni Petrea la finalul partidei.

Totodată, Toni Petrea a dat detalii și despre Florinel Coman, cel care a fost schimbat după doar 37 de minute de joc. Antrenorul FCSB-ului a dezvăluit că a fost vorba despre o accidentare, despre care speră să nu fie foarte gravă: „Mi-a zis că a simțit o contractură. Sper să nu fie nimic grav. L-am întrebat dacă mai poate și mi-a zis că e mai bine să iasă, că să nu forțeze”.

Ce a mai declarat antrenorul FCSB-ului după victoria de la Craiova

„(n.r. despre Octavian Popescu) Nu cred că e o scădere de formă. Adversarii noștri erau vizați de valoarea lui și i-au acordat o atenție sporită. Poate e o stare de oboseală, a jucat destul de mult pentru vârstă lui.

A fost un meci foarte disputat. A fost și o presiune pusă de public, o atmosfera frumoasă, de derby.

(n.r. despre Florin Tănase) Ceruse schimbare și i-am zis că nu mai pot, că folosisem trei momente. El poate juca pe orice poziție de atac. E un jucător polivalent și asta se vede în exprimarea lui.

Poate aș fi vrut să avem un scor mai bun din prima repriză. Important este că jucătorii noștri cred până la capăt că pot câștigă un meci”.

Eroii FCSB-ului de la Craiova, interviu fabulos după meci. Radunovic a fost traducătorul lui Mamut: „A simțit că va marca”

Urmăriți Playsport.ro și pe