Cum a fost convins Gigi Becali să-l transfere pe Andrei Dumiter! “Mi-a zis că e puternic, că ne ajută”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 21.07.2021, 16:48
Cum a fost convins Gigi Becali să-l transfere pe Andrei Dumiter! “Mi-a zis că e puternic, că ne ajută”

Cum a fost convins Gigi Becali să-l transfere pe Andrei Dumiter. FCSB a reușit în cele din urmă să îl aducă pe atacantul de 22 de ani de la Sepsi Sfântu Gheorghe în această vară. Asta după ce în urmă cu aproximativ o lună și jumătate, fotbalistul a refuzat să semneze cu echipa antrenată de Dinu Todoran. Dumiter a invocat la acel moment faptul că la echipa roș-albastră presiunea este destul de mare, iar la Sepsi ar avea mai multe șanse de a se dezvolta.

Am decis să rămân la Sepsi! Îmi pare rău pentru toată încurcătura creată, îmi cer scuze și celor de la FCSB, domnului Gigi Becali, și celor de la Sepsi. Am hotărât că, în acest moment, pentru cariera mea e mai bine să continui la Sepsi. Am vorbit cu oamenii de la Sf. Gheorghe, știu că și ei erau puțin supărați pentru că se puseseră de acord cu domnul Becali, dar m-au înțeles.

Sunt în vacanță acum, sunt câteva zile în Bulgaria să mă relaxez. Apoi mă apuc de treabă la Sepsi. Vreau să avem rezultate și mai bune decât sezonul precedent. Vedem în următoarea perioadă de transferuri ce se mai întâmplă”, a spus la acel moment Andrei Dumiter pentru digisport.ro.

Cum a fost convins Gigi Becali să-l transfere pe Andrei Dumiter! “Mi-a zis că e puternic, că ne ajută”

În cele din urmă însă mutarea s-a realizat. Chiar dacă după o lună și jumătate. Gigi Becali s-a arătat foarte nemulțumit de randamentul lui Zdenek Ondrasek din primul meci al acestui sezon de Liga 1. El l-a criticat destul de dur pe atacantul ceh venit în această vară de la Viktoria Plzen. Astfel, Becali a decis să îl aducă în cele din urmă pe Dumiter, mai ales că i s-a oferit această șansă după cum chiar el a dezvăluit.

Ne-a contactat impresarul lui Dumiter. Mi-a spus că a revenit Dumiter asupra deciziei, ne-a întrebat «vreți să îl luați?» Am zis «da», și gata. Tot condițiile alea, contractele erau deja făcute, rămâne doar să le semnăm”, a spus Gigi Becali potrivit GSP.ro.

De asemenea, Gigi Becali a explicat și că s-a interesat de calitățile lui Dumiter la un antrenor de echipă națională și a dat detalii și despre contractul pe care atacantul în va avea la FCSB.

Nu mai iau niciodată jucători decât dacă îi văd eu în campionatul intern. Un „Ondrasek” îl mai iau doar dacă văd eu că a jucat 5-6 luni la Gaz Metan, la Iași. De la echipe din România, atât! Pe Dumiter l-am văzut eu, m-am interesat și la un antrenor de echipa națională.

Mi-a zis că e puternic, că ne ajută. E tânăr, de perspectivă. Chiar dacă nu se mulează acum, aștepți, că are 22 de ani. I-am făcut contract pe 2 ani + alți 3”, a spus Becali la PRO X.

FCSB va plăti suma de 350.000 de euro în schimbul lui Andrei Dumiter, iar Sepsi Sfântu Gheorghe va păstra un procent de 20% dintr-un eventual transfer al fotbalistului.