Cum a fost posibil ca suporteri ai Stelei să pornească un scandal monstru la un meci în Olanda

Gabriel-Alexandru Ioniță 20.10.2021, 14:57
Cum a fost posibil ca suporteri ai Stelei să pornească un scandal monstru la un meci în Olanda

Mai mulți suporteri ai Stelei au participat la meciul din Eredivisie dintre NEC Nijmegen și Vitesse Arnhem. Este cunoscut faptul că Peluza Sud Steaua este înfrățită cu suporterii lui Nijmegen.

Astfel, în baza acestei relații, suporterii Clubului Sportiv al Armatei Steaua au fost alături de prietenii lor la derby-ul cu Vitesse. La rândul lor, suporterii echipei din Arnhem au o relație apropiată cu galeria Petrolului Ploiești.

15 suporteri ai Stelei i-ar fi susținut pe prietenii de la Nijmegen la bătaia cu cei de la Vitesse

Rivalitatea dintre NEC și Vitesse este una dintre cele mai aprige din Olanda. Iar acest lucru s-a simțit din plin în ziua meciului câștigat de echipa din Arnhem cu scorul de 1-0.

Scorul final al partidei a trecut însă în plan secund în comparație cu violențele care s-au petrecut în oraș între fanii celor două echipe după finalul partidei. Ei și-au dat întâlnire pe străzile din jurul stadionului și s-au luat la bătaie.

Conform presei din Olanda, la conflict au participat și 15 suporteri ai Stelei. Aceștia ar fi făcut tot ce le-a stat în putință pentru a nu fi observați de poliție.

De ani de zile există un fel de prietenie între nucleul dur al lui NEC şi cel al Stelei Bucureşti. Uneori se vizitează reciproc. Huliganii români nu purtau glugi, fulare sau ochelari de soare, aşa că n-au ieşit în evidenţă, păreau neinteresaţi (n.r. de evenimente)”, au notat cei de la gelderlander.nl.

Partida dintre NEC și Vitesse a fost marcată și de alte evenimente neplăcute

Suporterii lui NEC Nijmegen și-au anunțat intențiile încă dinaintea startului meciului. Ei au afișat un banner pe care era scris mesajul extrem de sugestiv: „Pur și simplu ură”.

Oficialii clubului olandez și-au recunoscut vina în cazul introducerii acelui banner. Ei au spus că sunt responsabili pentru faptul că acesta nu a fost verificat la intrarea în stadion.

A fost o eroare din partea noastră. Suntem responsabili pentru asta. Pentru asta spun acum: îmi pare rău!”, a spus Wilco van Schaik, directorul general al lui NEC, potrivit sursei citate.

Din păcate, acest meci a fost marcat și de un alt eveniment ce se putea sfârși tragic. La finalul partidei, jucătorii lui Vitesse au sărbători alături de suporteri victoria, moment în care tribuna în care se aflau aceștia a cedat.

Din fericire, niciun fan nu a fost rănit. Așa cum de altfel nici în urma confruntărilor de stradă dintre cele două galerii nu au fost raportate victime.

FOTO. Cine este Corina, frumusețea care a ajuns pe site-urile din străinătate după ce a asistat la meciul dintre Steaua și Astra Giurgiu

Urmăriți Playsport.ro și pe