Cum a fost pus la colț marele Jurgen Klopp de un jurnalist african: „Ar trebui să îți ceri scuze pentru ce ai spus”

Moldoveanu Camelia / 25.11.2021, 13:41
Cum a fost pus la colț marele Jurgen Klopp de un jurnalist african: „Ar trebui să îți ceri scuze pentru ce ai spus”

Jurgen Klopp a fost pus la colț de un jurnalist. Antrenorului i s-a cerut să-și prezinte scuzele în fața unui întreg continent. Momentul tensionat a avut loc la finalul meciului Liverpool – Porto, scor 2-0.

Jurgen Klopp , acuzat că „a jignit un întreg continent”

Antrenorul echipei Liverpool FC a făcut o declarație controversată, catalogând Cupa Africii pe Națiuni ca fiind o „competiție micuță”. Un jurnalist african, aflat la conferința de presă care a avut loc la finalul meciului Liverpool – Porto, i-a atras atenția lui Jurgen Klopp și i-a cerut să-și prezinte scuzele. Dialogul a fost unul tensionat.

Jurgen Klopp: „Nu am vrut să sune în felul ăsta, nu la asta m-am referit. Nu știu de ce ai înțeles-o așa”

Reporter: „Asta ai spus! Am auzit ce ai spus la conferință. Ai spus că e o competiție mică”

Jurgen Klopp: „N-am vrut să sune așa, nu la asta m-am referit”

Reporter: „Cred că trebuie să îți prezinți scuzele unui întreg continent”.

Jurgen Klopp: „Nicio secundă nu am vrut să spun că e o competiție mică sau că Africa e un continent mic. Un reporter mi-a spus că nu e nicio pauză internațională până în martie, iar eu i-am spus „nu, mai e o competiție mică în ianuarie”. Dar nu am vrut să spun că e o competiție mică, ci că e tot o competiție. E o mare competiție, în care joacă cei mai buni jucători. Noi o să pierdem cei mai buni jucători, ei vor merge acolo”

Reporter: „Dar n-ai spune așa despre Campionatul European, n-ai spune că e o competiție mică”

Jurgen Klopp: „Eu nu sunt vorbitor nativ de limba engleză, dar, dacă vrei să mă înțelegi greșit, o poți face. Eu știu că n-aș spune niciodată așa ceva, n-aș face asta. Asta e acum, nu a fost intenția mea, tu ai făcut o mare chestie din asta”.

Ianis Hagi și Tudor Băluță, în același proiect cu antrenorul lui Liverpool

„Common Goal”, proiectul în care Tudor Băluță și Ianis Hagi sunt colegi cu alte peste 200 de personalități din lumea fotbalului. Este vorba despre o inițiativă lansată în 2017 de către Juan Mata, fotbalistul celor de la Manchester United, care își dorește să ajute copiii din întreaga lume.

Totul a început după ce agentul meu mi-a spus de acest proiect. Mi s-a părut foarte interesant, i-am urmărit pe Instagram și am început să comunicăm din momentul respectiv.

Din discuțiile pe care le-am avut mi s-a părut interesant ce fac și am decis să iau parte. Mai apoi am vorbit și cu Ianis, apoi a vorbit și el cu alți oameni din Common Goal și așa a decis că vrea să ia și el parte. Fiind și colegi și prieteni foarte buni am decis să facem asta împreună”, a spus Tudor Băluță, pentru Gazeta Sporturilor.

Din acest proiect mai fac parte, printre alții și: Paulo Dybala, Serge Gnabry, Giorgio Chiellini, Jurgen Klopp, Timo Werner, Mats Hummels, Eric Cantona, Megan Rapinoe, Alex Morgan sau chiar președintele UEFA, Aleksander Ceferin.