Cum a fost umilită Mihaela Buzărnescu de Steaua și Dinamo: „FCSB chiar m-au ajutat!”

Olteanu Ștefan / 18.08.2022, 21:20
Cum a fost umilită Mihaela Buzărnescu de Steaua și Dinamo: „FCSB chiar m-au ajutat!”

Mihaela Buzărnescu (34 de ani – 180 WTA), una dintre jucătoarele de top din tenisul românesc, a povestit cum a fost umilită de Steaua și Dinamo. Sportiva a fost legitimată la Clubul Sportiv al Armatei până în primăvara anului trecut, când a plecat cu scandal și a semnat cu clubul rival din Ștefan cel Mare. Însă, Buzărnescu nu este mulțumită nici de mediul pe care l-a găsit la CS Dinamo.

„Sunt legitimată la ei, dar liberă de contract…”. Mihaela Buzărnescu, umilită de Steaua și Dinamo, dar ajutată de FCSB

Măcinată de accidentări în ultimii ani, Mihaela Buzărnescu s-a confruntat cu probleme serioase pe plan sportiv, mai ales că Steaua și Dinamo, cele două mari cluburi prin care a trecut, nu au sprijinit-o din niciun punct de vedere.

Aflată pe locul 20 WTA în august 2018, când se afla în vârful carierei, Mihaela Buzărnescu a ajuns acum să ocupe poziția 180 în clasamentul mondial. Până în primăvara anului trecut, ea a fost legitimată la Clubul Sportiv al Armatei, de unde a ales să plece pentru că nu a văzut niciun leu în doi ani de zile.

Ea a semnat atunci cu Dinamo, însă nici în Ștefan cel Mare nu a găsit un mediu propice performanței. Ea spune că este în continuare legitimată la CS Dinamo, doar că înțelegerea i-a fost reziliată. Motivul? Problemele medicale pe care le-a avut în ultima perioadă!

„Să nu confundăm CSA Steaua cu cei de la FCSB, unde fac eu pregătire fizică și recuperare. Ei sunt foarte OK cu mine. Din păcate, nu există posibilitatea să fie și un club de tenis la ei. Dar da, am fost la CSA Steaua.

Un an sau doi ani de zile. (n.r. – a fost neplătită).

Nu, nu am recuperat nicio sumă. Nu am primit nici suma care era în contractul de atunci, promisiuni au fost și pentru alte contracte, dar n-au mai venit…

După care am plecat la clubul Dinamo, unde am beneficiat de un contract pe o perioadă de 8 luni, dar din cauza accidentării pe care am suferit-o eu la finalul anului trecut la umăr, pe anul acesta mi s-a tăiat contractul. Sunt legitimată la clubul Dinamo, dar sunt liberă de contract din punctul lor de vedere…”, a dezvăluit Buzărnescu, potrivit gsp.ro.

Ce i-a transmis clubul alb-roșu: „Au zis că dacă voi avea niște rezultate mai bune se vor gândi”

În continuare, Mihaela Buzărnescu a dezvăluit și termenii în care Clubul Sportiv Dinamo este dispus să îi ofere un nou contract:

„Îmi propuseseră un contract mai mai mic, după care nu s-a mai finalizat. Mi-au spus că din cauza accidentării nu se poate să mai beneficiez anul acesta. Și că dacă voi avea niște rezultate mai bune se vor gândi. Ce pot să spun? Da, e frustrant.

Noi, la tenis, nici aici nu prea beneficiezi de o anumită susținere și este un minus pentru noi. Ce pot eu să fac? O să mă ambiționez mai mult să am rezultate mai bune, care sper să fie la așteptările lor.

Îmi aduc aminte că eram în Londra și m-am accidentat la genunchi. I-am întrebat pe cei de la Dinamo dacă mă pot ajuta prin asigurarea cu clubul să fac un RMN acolo și mi-au spus: „Tu ești liberă de contract, nu te putem ajuta cu nimic” . Cam așa a fost…”, a mai adăugat Mihaela Buzărnescu, potrivit sursei citate.

Mihaela Buzărnescu, despre singurul ei meci disputat contra Serenei Williams

Serena Williams, una dintre cele mai titrate jucătoare din istoria tenisului, se pregătește de retragere. Americanca a anunțat deja că US Open, Grand Slam programat în intervalul 29 august – 11 septembrie 2022, va fi ultimul ei turneu.

De-a lungul carierei, Mihaela Buzărnescu a întâlnit-o o singură dată pe Serena. În 2021, în turul 3 la Roland Garros, americanca s-a impus cu greu, scor 6-3, 5-7, 6-1.

„De mică mi-am dorit (n.r. – să joace cu Serena), era idolul meu. Adică întâi a fost Monica Seles. Și Pete Sampras la bărbați. Apoi, când au apărut surorile Williams, de Serena mi-a plăcut cel mai mult și dintotdeauna am vrut să joc cu ea. Până la urmă am jucat cu amândouă, din păcate n-am reușit să câștig, dar mereu au fost meciuri strânse și m-am bucurat că am avut un nivel apropiat de joc.

Ținând cont că sunt niște legende mondiale ale tenisului, am fost foarte entuziasmată de acel meci. Mi-a părut bine că am avut prilejul să joc cu Serena, știam că nu mai este mult timp până ce poate să se anunțe o retragere. A fost un meci foarte frumos.

Au fost 3 seturi, 6-3 în decisiv pe arena centrală de la Roland Garros. Astea-s amintiri cu care rămâi pe viață, sincer. Realizări, lucruri pozitive”, și-a amintit Buzărnescu, în cadrul podcastului „Profu’ de Sport”.

Ghinion uriaș pentru Mihaela Buzărnescu. A fost scoasă pe brațe după ce s-a accidentat la WTA Iași.