Cum a rămas mut David Popovici. Marele nostru campion a avut parte de o surpriză neașteptată din partea Cameliei Potec

Giosanu Catinca / 04.08.2022, 16:08

David Popovici a avut parte de o surpriză uriașă. Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, știa că dublul campion mondial își dorea de mult timp să îl întâlnească pe faimosul Jim Montgomery, așa că l-a adus pe american în România.

Camelia Potec l-a surprins pe David Popovici

Jim Montgomery este idolul lui David Popovici. Americanul devenea în urmă cu 49 de ani primul om din lume care cucerea aurul la 100 m şi 200 m la aceeaşi ediţie a Mondialelor.

Fenomenul sportului românesc s-a întâlnit cu Jim Montgomery. Fostul campion mondial, acum în vârstă de 67 de ani, i-a dat câteva sfaturi lui Popovici şi a rememorat împreună cu acesta cursele sale din urmă cu aproape 50 de ani.

Sportivul de la CS Dinamo a fost foarte încântat de întâlnirea cu Jim Montgomery. Americanul l-a învățat cum să elimine stresul.

Sunt multe similarităţi între noi, dar şi câteva diferenţe. Eu eram cu 8-9 luni mai mare decât el atunci când am câştigat medaliile de aur la 100-200. Eram într-o cu totul altă eră a nataţiei atunci, eram în primul an la facultate, înotam cu deţinători de recorduri, David este un erou deja în România, toată lumea îi urmăreşte cursele… Am discutat despre ce îşi doreşte să facă mai departe, despre cum să elimine stresul, cum să se relaxeze.”, a declarat Jim Montgomery, conform agenției de presă News.ro.

Val de laude la adresa lui Popovici

Americanul, care la 67 de ani participă la curse demonstrative şi continuă să antreneze tineri, este convins că David Popovici va fi şi mai rapid în viitor.

Cu siguranţă ştie că va fi şi mai rapid în viitor. Este un tânăr foarte inteligent. Voi merge la Paris, la Jocurile Olimpice din 2024, şi voi fi cu ochii pe el. Cu siguranţă va fi mai puternic din punct de vedere fizic, aşa a fost şi cazul meu, la 21 de ani înotam cu o secundă şi jumătate mai rapid decât am făcut-o la 18-19 ani. I-am oferit multe sfaturi, îl aşteaptă provocări mari şi sunt convins că el va da 110% din tot ce poate, atât la antrenamente, cât şi în competiţii.”, a mai spus Jim Montgomery.

”Eu voi merge în continuare pe drumul meu și mă voi pregăti intens”

David Popovici nu are timp de pierdut. Tânărul înotător se antrenează zilele acestea pentru următoarea competiție. Sportivul legitima la Dinamo va participa la Campionatele Europene de seniori la Roma. Ulterior, el va evolua la Campionatele Mondialele de juniori (30 august – 4 septembrie).

Distracție plăcută tuturor de la orice festival ați fi, ce pot spune, fiecare cu ce își dorește să facă. Pe mine asta mă face fericit, pe alții poate îi face triști, însă eu voi merge în continuare pe drumul meu și mă voi pregăti intens și pentru Europenele de seniori de la Roma, în cel mai frumos bazin pe care îl știu.

Trebuie să o iau încet și să nu mă las copleșit de acest val de atenție și val de orice pe care l-am primit, pentru că se întâmplă foarte multe lucruri în jurul meu.

Cred că Jocurile Olimpice au o simbolistică mai adâncă decât Campionatele Mondiale, chiar dacă sunt, practic, la același nivel. Dacă reușesc să fac aceeași performanță ca la Campionatele Mondiale, poate chiar și mai mult, cum îmi doresc, din nou aș fi foarte fericit.”, a evidențiat David Popovici, la finalul Europenelor de juniori de la Otopeni.