Cum a reacționat Thomas Tuchel după ce Abramovich a anunțat că vinde clubul Chelsea

Ștefănescu Dragoș / 03.03.2022, 13:19
Cum a reacționat Thomas Tuchel după ce Abramovich a anunțat că vinde clubul Chelsea

După declanșarea războiulu din Ucraina, statele lumii au luat tot mai multe măsuri dure împotriva Rusiei. Marea Britanie i-a interzis accesul pe teritoriul său lui Roman Bramovich. Ulterior, oligarhul rus  a decis să scoată la vânzare clubul Chelsea, al cărui proprietar este din anul 2003. Tehnicianul londonezilor, Thomas Tuchel a vorbit despre această decizie a patronului, dar nu a părut prea afectat.

Chelsea a fost scoasă la vânzare

Războiul din Ucraina a pornit o adevărată prigoană mondială a cetățenilor ruși. Astfel, Marea Britanie i-a interzis accesul lui Roman Abramovich pe teritoriul său. Este de notorietate faptul că Abramovich este un apropiat al lui Vladimir Putin, el fiind unul dintre oligarhii care au susținut ascensiunea liderului de la Kremlin.

În urma acestei măsuri dure, Roman Abramovich a decis să scoată la vânzare clubul Chelsea, al cărui patron este din 2003. Miercuri, miliardarul rus a făcut anunțul printr-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului. Abramovich este hotărât să doneze întregul profit victimelor războiului din Ucraina.

Thomas Tuchel își menține calmul după anunțul lui Roman Abramovich

Vestea vânzării clubului Chelsea a luat prin surprindere pe toată lumea. Thomas Tuchel, tehnicianul clubului londonez, a reacționat cu calm la aflarea deciziei luate de Abramovich. Germanul speră ca lucrurile să nu se schimbe prea mult la clubul londonez în următoarea perioadă.

Ei bine, știți, am auzit zvonurile de-a lungul zilei și acum sunt deja și la televizor, iar când avem întâlniri de echipă și mâncăm împreună, băieții vorbesc despre asta, toată lumea vorbește despre asta. Deci, da, este o veste mare, să așteptăm și să vedem ce e mai bun și să vedem ce ne aduce.

Cred că fiecare decizie pe care o ia este decizia corectă. Este alegerea lui, este clubul lui și nu este la latitudinea mea să comentez. Chiar dacă vreau să răspund, nu știu exact.

Pe termen foarte scurt cred că pentru noi, ca echipă, personal și jucători, sperăm că nu se va schimba prea mult. Sau poate chiar nu se schimbă nimic”, a declarat Thomas Tuchel, pentru BBC Sport.

Mesajul lui Roman Abramovich

După ce a anunțat că va vinde Chelsea, Roman Abramovich a transmis un mesaj emoționant prin intermediul site-ului oficial al clubului londonez.

Aș vrea să mă refer la speculațiile apărute în media în ultimele zile referitoare la poziția mea de proprietar al Chelsea FC. Așa cum am anunțat anterior, întotdeauna am luat deciziile cu inima, în interesul clubului. În situația actuală, am luat deja decizia de a vinde clubul, întrucât cred că așa este cel mai bine pentru interesul clubului, al fanilor, al angajaților, de asemenea și al sponsorilor clubului și al partenerilor.

Vânzarea clubului nu se va face repede, ci va urma un întreg proces. Nu voi cere ca vreun împrumut să fie plătit. Nu a fost niciodată despre afaceri sau despre bani pentru mine, ci despre pasiune pură pentru joc și club. Mai mult, i-am transmis echipei mele să înființeze o fundație caritabilă, iar tot profitul net obținut în urma vânzării va fi donat. Fundația va veni în ajutorul tuturor victimelor și a războiului din Ucraina. Asta include asigurarea de fonduri critice pentru necesitățile urgente și imediate ale victimelor, precum și susținerea recuperării pe termen lung a acestora.

Vă rog să înțelegeți că a fost o decizie incredibil de greu de luat și mă doare să mă despart de club în acest mod. Oricum, chiar cred că așa este cel mai bine pentru interesul clubului.

Sper să pot vizita Stamford Bridge o ultimă dată pentru a-mi lua la revedere de la voi toți în persoană. A fost un privilegiu de o viață să fiu parte din Chelsea FC și sunt mândru de toate realizările noastre. Chelsea Football Club și suporterii vor fi mereu în inima mea. Mulțumesc,
Roman”, a transmis Abramovich.