Cum a reușit Ioan Ovidiu Sabău să reinventeze fotbaliștii de la U Cluj

Bogdan Solomon 20.03.2023, 23:58
Cum a reușit Ioan Ovidiu Sabău să reinventeze fotbaliștii de la U Cluj

La aproape trei luni de când a revenit în fotbal, Ioan Ovidiu Sabău are motive să zâmbească. Universitatea Cluj a debutat cu dreptul în playout, 2-0 pe teren propriu, în fața celor de la FC Argeș și a făcut astfel un pas extrem de important în cursa pentru salvare.

Secretul lui Ioan Ovidiu Sabău. Cum a reușit să reinventeze fotbaliștii de la U Cluj

Imediat după fluierul final al partidei de pe „Cluj Arena”, tehnicianul „Șepcilor Roșii a dezvăluit metoda prin care a reușit să revitalizeze jucători care păreau mai degrabă resemnați și pregătiți de plecare. Totul a început în cantonamentul de iarnă din Antalya, perioadă în care acesta a purtat discuții individuale cu fiecare și a reușit să le sporească încrederea în propriile forțe.

Exemple elocvente sunt Martin Remacle și Dragoș Tescan, ambii decisivi pentru echipă în duelul cu FC Argeș. Dacă belgianul intrase într-un con de umbră, cel din urmă a reușit să marcheze primul său gol în Liga 1, după o luptă îndelungată cu accidentările.

„Am fost destul de crispați și tensionați în multe momente. Când îți dorești prea mult să câștigi faci și foarte multe greșeli, nu ai răbdare, verticalizezi de multe ori sau când nu ar trebui s-o faci. E adevărat că nici terenul nu ne-a permis să pasăm, dar cred că a fost o victorie muncită, meritată și foarte importantă pentru moralul nostru. Încă este devreme să vorbim despre un obiectiv îndeplinit, avem multe meciuri foarte grele și trebuie să ne păstrăm starea de spirit.

E foarte important să am toți jucătorii la dispoziție, să nu apară accidentări sau suspendați. Tescan a venit după o perioadă foarte lungă, a fost accidentat, s-a reaccidentat, i-a fost foarte greu și îmi dă o bucurie faptul că a reușit să înscrie. M-am apropiat foarte mult de jucători, am discutat cu ei în perioada din Antalya, le-am dat încredere și atunci când ai material bun la dispoziție e foarte ușor să lucrezi cu ei. Pentru mine a fost ușor să mă adaptez pentru că m-au ajutat ei foarte mult. Au fost foarte disciplinați”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău la Digi Sport.

Tescan răsuflă ușurat după primul gol în Superligă: „Am trecut prin momente grele”

Aflat la prima sa reușită în Superligă, Dragoș Tescan a vorbit despre momentele dificile prin care a trecut din cauza accidentărilor și s-a arătat încrezător, totodată, în privința șanselor ca U Cluj să încheie playout-ul pe prima poziție, chiar dacă obiectivul rămâne salvarea de la retrogradare.

„Era important pentru noi rezultatul. Am spus acum câteva zile că vom face față cu brio și nu vom pierde niciun meci în playout. Arătăm ca o echipă foarte bună, omogenă, solidă. Este primul meu gol în Liga 1, am trecut prin momente grele.mulțumesc familiei și tuturor celor care mi-au fost alături. Puțină lume știe că după prima accidentare am făcut un singur antrenament cu echipa, am intrat la Mediaș și am recidivat. Totul a trecut, nu mă mai interesează. Sunt un băiat foarte muncitor, cu credință și multă muncă am trecut peste. Nu prindem aripi, este important să rămânem modești, umili și să muncim în continuare”, a spus mijlocașul „Șepcilor Roșii”.

Urmăriți Playsport.ro și pe