Cum a reușit Tătărușanu să devina eroul Milanului. Spovedania românului după meciul de excepție din weekend

Moldoveanu Camelia / 08.11.2021, 08:48
Cum a reușit Tătărușanu să devina eroul Milanului. Spovedania românului după meciul de excepție din weekend

Ciprian Tătărușanu a devenit eroul lui AC Milan și a mărturisit cum s-a pregătit pentru a putea să-l învingă pe Lautaro Martinez. Duelul cu Inter s-a terminat 1-1, iar echipa lui Stefano Pioli se menține pe primul loc în seria A, la egalitate de puncte cu Napoli.

Spovedania lui Tătărușanu

Ciprian Tătărușanu a fost integralist în derby-ul contra celor de la Inter. În minutul 26, internaționalul român a apărat un penalty executată de Lautaro Martinez. Intervenția lui Tătărușanu a fost  decisivă pentru echipa sa, Milan menținându-se prin scorul de egalitate pe locul unul în clasament.

După ce a apărat o execuție excepțională. Ciprian Tătărușanu a mărturisit cum s-a pregătit pentru a se confrunta cu Lautaro.

Am studiat foarte atent modul în care Lautaro șutează de la 11 metri, alături de cei din stafful tehnic. Știam că Lautaro este primul lor executant. Pe Calhanoglu îl știu foarte bine, dar problema a fost că și el mă cunoaște! A știut cum să șuteze.

Dau totul pentru a ajuta echipa. Mă înțeleg foarte bine cu Maignan, de când a ajuns la Milano am încercat să-l ajut să se acomodeze mai ușor, mai ales pentru că eu vorbesc și limba franceză.

Mereu mă antrenez cât pot de bine, vreau să fiu apt atunci când echipa are nevoie de mine”, a spus Tătărușanu, citat de Football-Italia.

Inter, considerată favorită de Stefano Pioli

Antrenorul lui AC Milan a declarat înaintea derby-ului că Inter este favorită. De altfel, campioana a plecat în meci cu un ascendent moral. Inter a triumfat în 6 din ultimele 7 meciuri în Derby della Madonnina, ultima dată cu un categoric 3-0.

Echipa se simte bine, atât fizic, cât și psihic. Suntem pregătiți de derby. Vrem să câștigăm fiecare meci. Sezonul este la început, așa că rezultatul nu o să fie decisiv în ierarhia finală. E un meci important pentru noi și pentru fani. Am câștigat primul derby din sezonul precedent, dar al doilea nu a ieșit tocmai cum am vrut.

Trebuie să fim concentrați mâine și să jucăm bine. E important să avem ambiție. Inter este favorită pentru că a câștigat titlul sezonul trecut și știe ce trebuie să facă pentru a câștiga. Sezonul e lung, dar Inter e fără discuții foarte puternică și solidă.

De la ultimul derby ne-am schimbat. La fel și ei. Au un antrenor diferit și jucători diferiți. Avem planul nostru și o să încercăm să-l punem în practică. Inter este o echipă cu jucători care au calități excepționale tehnice și fizice. Mă aștept la un meci între două formații ofensive, dar defensiva o să fie primordială”, a spus Stefano Pioli, conform footballitalia.