Cum arată semifinalele Campionatului Mondial de Handbal feminin. Nordul înfruntă Vestul

Gabriel-Alexandru Ioniță / 16.12.2021, 10:35
Cum arată semifinalele Campionatului Mondial de Handbal feminin. Nordul înfruntă Vestul

Campionatul Mondial de handbal feminin din Spania a ajuns în faza semifinalelor. Tabloul penultimului act a fost completat de Franța, care s-a impus în ultimul sfert de finală contra Suediei cu scorul de 31-26.

Cum era de așteptat, Europa a pus stăpânire pe Campionatul Mondial din Spania

Astfel, „careul de ași” al competiției la care naționala României s-a clasat pe un dezamăgitor loc 13 va pune în scenă un duel între Nordul și Vestul Europei. Norvegia va înfrunta Spania, în timp ce Franța și Danemarca se vor duela pentru celălalt loc în marea finală.

La prima vedere, franțuzoaicele par favorite la câștigarea trofeului. Ele au dominat autoritar handbalul mondial în ultimii 4 ani. Franța a câștigat 3 trofee majore în ultimii 4 ani, respectiv Campionatul Mondial din 2017, Campionatul European din 2018 și turneul olimpic din vara acestui an.

Iar majoritatea analiștilor consideră că naționala Franței este favorită și la câștigarea Mondialului spaniol.

Analiza selecționerului Adrian Vasile după parcursul sub așteptări al naționalei României

Cu doar câteva ore înaintea startului primului meci al României la acest turneu final, cel contra naționalei Iranului, Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal, a anunțat că obiectivul jucătoarelor lui Adrian Vasile este o clasare în primele 10 echipe ale lumii. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat, România terminând abia pe locul 13 turneul final din Spania.

După ultimul meci, pierdut contra Suediei cu scorul de 34-30, Adrian Vasile a făcut analiza parcursului României. El s-a arătat nemulțumit de rezultatul obținut, dar a subliniat că echipa a făcut progrese față de momentul în care el a fost numit selecționer.

„Nu pot să ma uit la locul 13 și să fiu mulțumit”

Am fost crescut gândindu-mă doar la locul unu şi nu pot să mă uit la locul 13 şi să fiu mulţumit. Indiferent de evoluţia din teren. Pentru mine, în aceste şase luni, echipa naţională este schimbată faţă de turneul preolimpic şi calificări. Pentru aceste şase luni echipa asta progresează şi o face foarte bine. Şi doar din punctul acesta de vedere sunt mulţumit, dar locul 13 nu are cum să mă mulţumească. Nu pot să acord o notă echipei pentru acest turneu, dar este de trecere. Din ce arată echipa pe teren, din foarte multe puncte de vedere, arată bine. Vedem un grup care se stoarce de orice fel de resursă, care luptă până la capăt. Acestea sunt lucrurile de bază. Cu acest turneu noi ne-am dat şansa să sperăm.

E locul 13 într-o zi de 13. Tot ceea ce contează la sfârşitul unei competiţii este clasamentul, într-adevăr. În drumul nostru către primele opt am dat de campioană, de trei echipe extraordinare şi poate uneori ai nevoie şi de puţin noroc la tragerea la sorţi. Dar sunt convins că dacă lucrurile vor continua corect şi fetele acestea vor face un un pas şi încă un pas poate că acel dram de noroc de care ai nevoie în sport va veni. Nu a fost acum, am fost nevoiţi să mergem la deal cu totul. Modul în care s-au comportat fetele în toată perioada aceasta arată foarte multe lucruri bune despre ele. Trebuie să creadă în ele, au un viitor frumos.

„Am făcut un pas în plus față de trecut”

Turneul acesta arată că din punct de vedere fizic am făcut un pas în plus faţă de trecut. Dar trebuie să îl facem mai bine. Trebuie ca munca pe care o facem zi de zi la cluburi să se apropie şi să fie la nivel internaţional, de top, care se poate vedea aici şi în Liga Campionilor. Să te adaptezi la trei sisteme diferite de joc arată că jucătoarea română de handbal are creier şi asta este mişto. Acum trebuie să muncim doar la baza. Talentul este ‘wow’, dar munca este cheia. Trebuie să aliniem handbalul care se joacă în România la nivelul acesta sau cel care se joacă în Liga Campionilor”, a declarat Adrian Vasile la finalul meciului cu Suedia potrivit Agerpres.