Cum au fost fabricate medaliile de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. ”Sunt cu adevărat speciale”

Moldoveanu Camelia 16.07.2021, 12:56
Cum au fost fabricate medaliile de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. ”Sunt cu adevărat speciale”

Japonia reușește să surprindă iar pe toată lumea cu felul în care organizează Jocurile Olimpice de la Tokyo. Medaliile de la această ediție sunt fabricate printr-o procedură în premieră. Povestea premiilor pe care urmează să le primească sportivii în perioada 23 iulie – 8 august este una una inedită.

Medaliile de la Jocurile Olimpice reprezintă o premieră istorică

Mai este foarte puțin până la începerea Olimpiadei de la Tokyo, iar sportivii din România au plecat deja spre Japonia. Anul acesta, din cauza pandemiei de COVID-19, totul este diferit. Măsurile de siguranță sunt extrem de stricte, iar accesul publicului din țările străine este interzis. Pe lângă toate aceste măsuri care au atras atenția tuturor, a venit rândul poveștii medaliilor să iasă la suprafață.

FRF a dezvăluit povestea inedită medaliilor de la Olimpiadă. În acest an metoda de fabricare a premiilor este una istorică, Japonia luând decizia să recicleze aurul, argintul și bronzul. Cetățenii au fost implicați în acest proces.

Medaliile de aur, argint și bronz de la aceste Jocuri Olimpice sunt chiar speciale! Comitetul de Organizare din Japonia a lansat un proiect prin care a colectat materiale de la dispozitive electronice uzate, precum telefoanele mobile, de pe tot cuprinsul Japoniei, pentru a le recicla în producerea medaliilor.

Astfel, Tokyo 2020 a devenit prima ediție a Jocurilor Olimpice în care cetățenii au fost implicați direct în producerea medaliilor, din materiale reciclate.

S-au realizat aproximativ 5.000 de bucăți, potrivit unui design care a fost tot rezultatul inițiativei suporterilor. Un concurs național pe această temă a adus în față designul câștigător, iar legătura sportivilor cu fanii e acum și mai specială”, se arată pe site-ul frf.ro.

Guvernul Japoniei nu este dispus să-și asume niciun risc

După ce fanilor din alte țări li s-a refuzat prezența la Jocurile Olimpice de la Tokyo, lăsând posibilitatea celor autohtoni să ocupe 50% din arenele olimpice, lucrurile s-ar putea schimba în câteva zile. Experții medicali discută intens pe marginea acestui subiect, dat fiind faptul că orașul se află în semi-urgență din cauza infecțiilor cu COVID-19.

Potrivit ziarului Mainichi, aceste discuții n-ar fi doar din cauza pandemiei, fiind parțial rezultatul unor considerații politice. Partidul premierului Yoshihide Suga nu a reuşit să obţină majoritatea la alegerile din Tokyo, urmând ca la finalul anului să fie votul decisiv.

Cu toate acestea, Comitetul de organizare de la Tokyo a anunțat că o să ofere un răspuns strict bazat pe conținutul viitoarei stări de urgență. Mai exact pe data de 11 oamenii o să știe dacă pot sau să-și susțină preferații. Se estimează faptul că noua stare de urgență o să dureze o lună, iar astfel o să coincidă cu Olimpiada care se termină pe 8 august.

Urmăriți Playsport.ro și pe