Fotbalistul pe care Mirel Rădoi pariază la Jocurile Olimpice de la Tokyo. ”Când lucrezi cu el, îl percepi altfel”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 14.07.2021, 22:44
Fotbalistul pe care Mirel Rădoi pariază la Jocurile Olimpice de la Tokyo. ”Când lucrezi cu el, îl percepi altfel”

Fotbalistul pe care Mirel Rădoi pariază la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Selecționerul echipei olimpice a României s-a confruntat cu foarte multe probleme înaintea competiției din Japonia. Cluburile importante din Liga 1 au refuzat să își lase jucătorii să participe la această competiție. Oficialii lor au motivat prin faptul că echipele pe care le reprezintă au un program foarte încărcat la începutul sezonului pentru că joacă în preliminariile cupelor europene.

Este vorba, evident, de cei de la FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova și Sepsi. Însă, totodată, au apărut probleme și cu fotbaliștii români din străinătate. Dragoș Nedelcu s-a transferat recent la Fortuna Dusseldorf sub formă de împrumut pentru un sezon de la FCSB. El se afla în cantonamentul echipei olimpice când a primit vestea. Oficialii clubului german i-au interzis însă să mai plece în Japonia, iar el a acceptat.

Fotbalistul pe care Mirel Rădoi pariază la Jocurile Olimpice de la Tokyo. ”Când lucrezi cu el, îl percepi altfel”

Astfel, Mirel Rădoi a fost nevoit să schimbe foarte des lotul de jucători. Și odată cu el și abordarea tactică. Selecționerul s-a arătat însă mulțumit de faptul că jucătorii care fac parte în acest moment din lot chiar își doresc să fie acolo și vor da totul pentru o performanță cât mai bună la Tokyo. De asemenea, Rădoi a ținut să îl evidențieze și pe tânărul jucător al celor de la FC Voluntari, Ion Gheorghe.

Nu am insistat foarte mult pentru alte nume. Cei care sunt prezenți chiar își doresc să fie prezenți. Da, planul tactic s-a schimbat de multe ori. În funcție de jucătorii care au confirmat, am încercat să adoptăm sistemul la calitățile lor. A fost schimbat de la o zi la alta. Cred că suntem între al doilea și al treilea sistem de joc.

Sunt jucători care au impresionat, dar nu e foarte relevant momentul de față. Ion Gheorghe, care îți arată ceva la echipa de club, că e disponibil la efort, inteligent, dar nu îl percepi de pe stadion, ca aici, când lucrezi cu el”, a spus Rădoi pentru FRF.ro.

Rădoi, surprins de nivelul fizic arătat de jucătorii săi

În continuare, Rădoi a vorbit despre nivelul de pregătire pe care fotbaliștii îl au în această perioadă. El nu s-a arătat destul de încântat, explicând că unii dintre ei s-au prezentat mult sub așteptările sale și sub nivelul arătat de colegii lor.

Primele zile am avut antrenamente scurte, dar intense. Într-unul ditnre antrenamente i-am văzut foarte obosiți. Nu mă așteptam ca o parte dintre jucători să fie atât de jos din punct de vedere fizic. Și acum, între ghilimele, se chinuie să fie la nivelul colegilor. Mai avem 8 zile și sunt sigur că putem regla”, a mai declarat Rădoi.