Cum i-a tăiat Toni Petrea aripile lui Ianis Stoica. Dorit de Arsenal, jucătorul a primit vestea proastă înainte de meciul cu CS U Craiova

Olteanu Ștefan / 28.11.2021, 20:45

Toni Petrea, antrenorul FCSB, l-a avertizat subtil pe Ianis Stoica la ultima conferință de presă, iar înaintea duelului cu Universitatea Craiova i-a „tăiat aripile” tânărului atacant. Deși era anunțat titular, Ianis Stoica a fost lăsat doar pe banca de rezerve.

Ianis Stoica, rezervă la duelul cu Universitatea Craiova. Andrei Dumiter a fost preferat de Toni Petrea

Toni Petrea a surprins pe toată lumea cu alcătuirea „primului 11” pentru partida Universitatea Craiova – FCSB și l-a lăsat pe banca de rezerve pe Ianis Stoica.
Mutarea este cu atât mai surprinzătoare, deoarece titularul Claudiu Keșeru nu este în lot pentru această partidă, fiind accidentat și, mai mult, Ianis Stoica venea după un meci foarte bun reușit în etapa precedentă.

Stoica a fost trimis pe teren în ultimele 20 de minute ale duelului FCSB – FC Botoșani și a fost decisiv. Roș-albaștrii erau conduși cu 0-1 înainte de intrarea lui Stoica, însă ulterior au înscris trei goluri și au câștigat meciul. Atacantul de 18 ani a marcat un gol și a oferit o pasă decisivă în fața celor de la Botoșani.

Toni Petrea l-a preferat pe Andrei Dumiter

Pe postul de atacant central, Toni Petrea l-a preferat pe Andrei Dumiter în fața Universității Craiova. Asta în ciuda faptului că în ultimele patru meciuri, Dumiter a jucat un singur minut.
Andrei Dumiter a mai jucat în șapte partide în acest sezon. Ultima a avut loc în urmă cu o lună, cu FC Argeș. De asemenea, Dumiter a reușit să marcheze un singur gol pentru FCSB, cu CS Mioveni.
În schimb, Ianis Stoica are 6 goluri marcate în acest sezon.

Echipa de start aleasă de Toni Petrea pentru meciul cu Universitatea Craiova: Vlad – V. Crețu, Vinicius, I. Cristea, Radunovic – Olaru, Șut, Fl. Tănase – V. Gheorghe, Dumiter, Oct. Popescu;

Ianis Stoica, avertizat de Toni Petrea la conferința de presă

Înaintea partidei cu Universitatea Craiova, Toni Petrea a spus că nu i se pare imposibil ca Ianis Stoica să fie transferat de Arsenal, informație dezvăluită în exclusivitate de PlaySport.ro, însă i-a transmis un avertisment subtil tânărului atacant.
Antrenorul FCSB a spus că Ianis Stoica trebuie să își câștige mai întâi locul la echipa roș-albastră, după care să demonstreze că merită să facă pasul la o echipă de top:

Nici la Man nu mă gândeam că valorează 11 milioane, dar pe această sumă a plecat. Uitați-vă ce sume se învârt în străinătate pentru jucătorii tineri. (n.r. Ianis Stoica) Este un jucător valoros, dar care are mult de muncă.

E greu de spus dacă va face față la Arsenal. Mai întâi trebuie să joace aici, să o facă din ce în ce mai bine și să demonstreze că poate face pasul spre o echipă de top”, a declarat Toni Petrea, în cadrul ultimei conferințe de presă.

EXCLUSIV. Avem detaliile contractului pe care Arsenal i l-a pregătit lui Ianis Stoica. Când vin oficialii „tunarilor” în România.