Cum l-a convins Barcelona pe Ansu Fati să semneze noul contract

Giosanu Catinca / 22.10.2021, 14:48
Cum l-a convins Barcelona pe Ansu Fati să semneze noul contract

S-a aflat cum l-au convins oficialii de la FC Barcelona pe Ansu Fati să semneze noul contract. Mijlocașul spaniol și-a prelungit recent contractul cu gruparea spaniolă până în vara anului 2027, iar acum au ieșit la iveală detalii surprinzătoare.

Câți bani va primi Ansu Fati la Barcelona

Ansu Fati şi-a prelungit contractul cu Barcelona până în vara lui 2027. Presa din Spania a transmis că decarul catalanilor a refuzat oferte bune din partea altor cluburi din Europa ca să continue la gruparea spaniolă. Cel puțin trei echipe de top l-au dorit pe Fati şi i-au dublat oferta salarială de la Barcelona. Acesta nu s-a lăsat însă înduplecat. Nici banii șeicilor nu i-au putua lua ochii lui Ansu Fati.

În acest fel, fotbalistul și-a manifestat încă o dată intenția de a deveni o legendă în culorile blaugrana.

Ansu Fati, salariu dublu la Barcelona

În momentul în care atacantul a pus pixul pe foaie, nu se știa decât că Barcelona i-a fixat o clauză de reziliere în valoare de 1 miliard de euro, cea mai mare din istoria fotbalului. Este vorba despre aceeași pe care o au și Karim Benzema sau Federico Valverde la Real Madrid.

Acum, s-a aflat ce salariu va încasa Ansu Fati la Barcelona. Potrivit jurnalistului Matteo Moretto, spaniolul va primi 50 de milioane de euro brut pe durata celor cinci ani de contract. Asta înseamnă aproximativ 5,1 milioane de euro net pe sezon. Suma reprezintă dublul față de cât încasa Fati până acum, 2,5 milioane de euro anual.

Presa spaniolă a reușit să afle și detaliile financiare din spatele unei oferte primite de spaniol înainte ca acesta să își prelungească înțelegerea cu Barcelona. Potrivit celor de la Mundo Deportivo, PSG a încercat să îl ademenească pe fotbalist printr-un salariu de 15 milioane de euro net pe sezon, aproape triplu față de cât va încasa la Barcelona.

Ansu Fati, noul decar al Barcelonei, după plecarea lui Messi la PSG

Oficialii de la Barcelona sunt convinși că Ansu Fati este noul giuvaer al echipei, după încheierea ”erei Messi”. De altfel, tânărul jucător a și preluat numărul 10 de la argentinian. Imediat după revenirea în urma unei accidentări, fotbalistul de 18 ani a marcat două goluri în patru meciuri.

A trebuit să acceptăm unele condiții, dar este un contract corect și bun pentru club și pentru jucător, care va primi ceea ce merită, având în vedere cariera sa și viitorul său.”, au spus șefii formației catalane.