Cutremur în Barcelona în urma unor dezvăluiri uluitoare despre plecarea lui Lionel Messi. Cine l-a convins pe Laporta

Olteanu Ștefan / 06.10.2021, 09:22

Un nou cutremur s-a produs recent în Barcelona, după ce Javier Tebas, președintele La Liga, a venit cu noi dezvăluiri despre plecarea lui Lionel Messi. Javier Tebas spune că Messi putea fi păstrat pe Camp Nou fără prea mari eforturi, însă cu toate acestea, Juan Laporta, președintele Barcelonei, a preferat alți jucători în schimbul argentinianului. Ultimele declarații din Spania i-ar putea înfuria pe suporterii Barcelonei.

Cutremur în Barcelona. Peședintele La Liga face dezvăluiri uluitoare: „Lionel Messi ar fi putut continua pe Camp Nou”

Javier Tebas, președintele La Liga, produce un cutremur în Barcelona și explică în detaliu cum s-a ajuns la plecarea lui Lionel Messi de pe Camp Nou.
Potrivit ultimelor dezvăluiri făcute de acesta, Juan Laporta avea mai multe opțiuni la dispoziție pentru a-l păstra pe superstarul argentinian. Prima s-ar fi aplicat dacă Barcelona ar fi fost de acord să semneze înțelegerea dintre La Liga și fondul de investiții CVC Capital. Această înțelegere ar fi trimis în conturile clubului de pe Camp Nou suma de 270.000.000 euro. Juan Laporta ar fi fost la un pas să semneze contractul, însă Javer Tebas spune că Florentino Perez, președintele rivalei Real Madrid, l-a întors din drum:

Am avut o cină cu Laporta acasă la el. A fost de acord să semnăm contractul cu CVC. «Putem să accelerăm negocierile? Copilul (n.r. – Messi) nu e liniștit», mi-a spus. Florentino Perez l-a întors din drum. Chiar dacă el a infirmat. N-am niciun dubiu că așa s-a întâmplat!
Am ajuns la un acord conform căruia, dacă Barcelona se înțelegea cu CVC, putea aloca 15% din banii contractului pentru transferuri. Iar în opinia mea, Messi ar fi putut continua astfel la Barcelona”, a spus președintele La Liga, potrivit ESPN.

Dacă ar fi semnat înțelegerea cu CVC Capital, Juan Laporta ar fi ipotecat 10.95% din profitul provenit din drepturile TV pentru următorii 50 de ani.

Putea fi Lionel Messi păstrat oricum?

În continuare, Javier Tebas a lăsat de înțeles că Leo Messi ar fi putut fi păstrat oricum pe Camp Nou. Însă Juan Laporta a ales să aducă jucători ca Memphis Depay și Kun Aguero, iar ulterior plafonul salarial nu a mai putut fi redus:

Laporta a semnat apoi jucători ca Memphis, Aguero… Dacă nu i-ar fi luat, Messi putea rămâne la Barcelona”, a mai spus Tebas, conform sursei citate.

Ce presupune înțelegerea dintre La Liga și fondul de investiții CVC Capital

LaLiga a semnat la începutul lunii august un acord cu CVC, un fond de investiții american care se angaja să investească în primele două ligi ale fotbalului spaniol 2.7 miliarde de euro. Suma ar fi urmat să fie direcționată către cluburi, pe parcursul următorilor trei ani. Totuși, banii nu ar fi urmat să fie dați pe degeaba. În urma înțelegerii, CVC și-ar fi rezervat 10.95% din profitul generat de drepturile TV din LaLiga pentru următorii 50 de ani!
Patru cluburi din prima divizie a fotbalului spaniol contestă vehement decizia, în frunte cu Real Madrid și Barcelona. Athletic Bilbao este de asemenea împotrivă, în timp ce identitatea celui de-al 4-lea club nu a fost dezvăluită.

Acordul a fost adoptat în cadrul unui proces neregulamentar. Care nu a respectat garanțiile minime necesare pentru o operațiune de o asemenea importanță”, au spus cele patru cluburi prin intermediul unui comunicat de presă, potrivit Agerpres.

În ciuda refuzurilor oferite de cele 4 cluburi, acordul dintre LaLiga și CVC rămâne în continuare valabil. Doar că au fost făcute câteva modificări. Suma a fost micșorată de la 2.7 miliarde de euro, la 2.1 miliarde de euro. Iar respectivele 4 cluburi nu vor mai primi niciun ban din această sumă. Astfel, aceste echipe vor avea libertatea să își gestioneze bugetul după bunul plac.

Suma colosală pe care FC Barcelona o poate încasa în acest an! Este vorba despre 1.5 miliarde de euro.