Cum poate promova CSA Steaua în Liga 1. Condiția care trebuie îndeplinită explicată de un fost președinte al lui Dinamo

Moldoveanu Camelia 13.04.2022, 18:31
Cum poate promova CSA Steaua în Liga 1. Condiția care trebuie îndeplinită explicată de un fost președinte al lui Dinamo

După promovarea în Liga 2, CSA Steaua a intensificat demersurile de accederea în prima ligă. Constantin Dănilescu, cel mai galonat șef de club din fotbalul românesc, le-a oferit o soluție „militarilor” pentru îndeplinirea marelui vis. Omul care a fost în fruntea Stelei între 1987 -1999 este de părere că lucrurile se pot rezolva foarte simplu.

Constantin Dănilescu le-a oferit rezolvarea celor de la CSA Steaua

Potrivit Legii Sportului, în Liga 1 pot evolua doar societățile comerciale sau cele non-profit. Astfel, clubul CSA Steaua care nu este de drept privat, ci public, nu poate performa în liga profesionistă, chiar dacă ocupă un loc de promovare.

Constantin Dănilescu, unul dintre oamenii care susțin promovarea „militarilor” în Liga 1, a oferit soluția:

Foarte simplu. Modificarea Legii Sportului. Trebuie adăugat la acel articol „și secții profesioniste din cadrul cluburilor polisportive.

(n.r. atât?) Da! Pentru că, spre surprinderea multora, CSA Steaua e club profesionist. Jucătorii aceia au contracte, la fel cum sunt și secțiile de la rugby, baschet, doar nu sunt amatoare, că nu joacă pe nasturi. Haideți să vă fac o retrospectivă a ceea ce s-a întâmplat în primul deceniu după Revoluție, din punct de vedere juridic.

Din 1991. În august acel an se dă Hotărârea de Guvern 573 care înființează și reglementează practic fotbalul profesionist în România. Noi, la CSA Steaua, eram deja profesioniști, nu mai eram amatori, toți jucătorii aveau contracte. Articolul 6 spunea așa: cluburile care nu s-au transformat în societăți comerciale precum și secțiile sportive de fotbal din cadrul cluburilor polisportive pot aplica prezenta hotărâre.”, a spus Constantin Dănilescu, potrivit GSP.

„FRF nu poate fi deasupra unei Legi”

Constantin Dănilescu nu a oferit doar rezolvări, ci și acuzații:

„Într-un birou anume, 3 persoane anume au pus la cale o dezinformare, și anume că UEFA și FIFA solicită desființarea echipelor departamentale. A fost o propagandă ieftină, făcută de niște așa-ziși binevoitori pentru că Steaua deranja, luase 6 titluri la rând, între 1993 și 1998. (…)

(n.r. în 2000 apare Legea Sportului) Exact, iar FCSB devine societate comercială în 2003. Deci, Steaua a jucat ca echipă profesionistă din 1991 până în 2003, ca echipă departamentală și sub tutela FRF și LPF, apoi ca societate non-profit, dar care aparținea tot de CSA. Atunci cum de s-a putut? (…)

Pentru că altfel vine un sponsor, într-o asociere cu ministerul, e mai ușor. Va prelua 49%, așa cum e și în Germania, și ulterior poate deveni și societate comercială. (…)

FRF nu poate fi deasupra unei Legi, n-are putere să facă nimic, însă, atenție ce vă spun!, dacă Legea Sportului nu va fi schimbată și unei echipe precum Steaua nu i se va permite să promoveze, atunci fotbalul românesc își merită soarta. Va muri. La ce situație economică e în țară, ce criză va urma, acesta va fi finalul.”, a mai spus acesta potrivit aceleiași surse.

Urmăriți Playsport.ro și pe