Cum s-a terminat scandalul din Miercurea Ciuc. Evenimentul care a înfuriat românii a avut loc, dar au fost mici modificări. Eduard Novak, alături de Viktor Orban

Octavian Vasilescu / 23.07.2022, 21:25
Cum s-a terminat scandalul din Miercurea Ciuc. Evenimentul care a înfuriat românii a avut loc, dar au fost mici modificări. Eduard Novak, alături de Viktor Orban

Noul stadion din Miercurea Ciuc a fost inaugurat, sâmbătă, cu un meci amical între Csikszereda U18 și Ungaria U18. Inițial, Ungaria U18 ar fi trebuit să înfrunte Ținutul Secuiesc U18 la acest eveniment.

FRF a intervenit și a declarat că un astfel de duel nu ar trebui să aibă loc. Gazdele au acceptat acest lucru și au modificat programul zilei. Așa s-a ajuns ca Csikszereda U18 să înfrunte Ungaria U18.

Ce s-a întâmplat la Miercurea Ciuc

La inaugurarea noului stadion din Miercurea Ciuc a participat și premierul Ungariei, Viktor Orban. Acesta a stat alături de ministrul sportului, Eduard Novak.

În ciuda interdicției, la inaugurarea stadionului din Miercurea Ciuc au fost afișate mai multe bannere cu drapelul așa-zisului Ținut Secuiesc.

CITEȘTE ȘI Război total declarat de ultrașii români. Gest fără precedent în istoria României

Stadion modern la Miercurea Ciuc

Proiectul arenei de la Miercurea Ciuc a costat 3 milioane de euro. Acolo a fost ridicată o tribună de 1,400 de locuri, iar banii au venit de la guvernul maghiar.

Din 2019 se fac investiții pe bandă rulantă la Miercurea Ciuc. Csikszereda joacă în prezent în Liga 2.

Jucătorii de la Csikszereda Miercurea Ciuc au testat deja noua arenă în cadrul unui meci amical cu Chindia Târgoviște. Gruparea din Liga 1 s-a impus la limită, scor 1-0.

FRF a blocat amicalul Ținutul Secuiesc U18 – Ungaria U18

FRF a emis, sâmbătă, un comunicat prin care a spus că o reprezentantă a Ținutului Secuiesc nu poate lua parte într-un astfel de meci:

„Meciul Ținutul Secuiesc U18 – Ungaria U18 nu a fost aprobat de Federația Română de Fotbal.

Refuzul a venit ca urmare a faptului că jocul propus a fi organizat de către clubul din Miercurea Ciuc nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de jocuri prevăzute de art. 6 alin. 1 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice.

De asemenea, Federația Română de Fotbal a informat Federația Maghiară de Fotbal, precum și forurile internaționale FIFA și UEFA, despre refuzul său de a oferi acordul pentru partida menționată”, a anunțat FRF.