Cum se văd în Coreea de Nord meciurile de la Campionatul Mondial. Decizie incredibilă a conducerii de la Phenian

Pintilie Iosif 24.11.2022, 15:17
Cum se văd în Coreea de Nord meciurile de la Campionatul Mondial. Decizie incredibilă a conducerii de la Phenian

Coreea de Nord nu este la Campionatul Mondial de Fotbal, după ce s-a retras din preliminarii din cauza pandemiei de Coronavirus.  Totuși, populația din țara asiatică poate urmări turneul final.

Cum se urmărește Campionatul Mondial din Qatar în Coreea de Nord?

Kim Jong-Un, dictatorul ce conduce Coreea de Nord, a decis ca populația să poată urmări meciurile din Qatar, dar într-un mod diferit. Meciurile sunt înregistrate și transmise 24 de ore mai târziu.

Motivul? Acesta a dictat să se cenzureze toate steagurile Coreei de Sud, dar și toate reclamele ale companiilor din țara vecină. De exemplu, Hyundai, companie de mașini ce sponsorizează competiția.

În același timp, nicio televiziune din Coreea de Nord nu a achiziționat drepturile de televizare ale turneului final. Cel mai probabil, acesta a fost piratat pentru a fi transmis.

Cât câștigă un arbitru pentru că este la Campionatul Mondial?

Campionatul Mondial din Qatar le oferă arbitrilor posibilitatea de a pune mâna pe niste sume foarte frumoase de bani. La ediția din acest an a turneului final sunt prezenți și trei oficiali români, Istvan Kovacs, Mihai Artene și Vasile Marinescu.

Nu mai puțin de 129 de arbitri iau parte la Campionatul Mondial din Qatar. Dintre aceștia, doar 36 sunt prezenți la turneul final în calitate de „centrali”, printre ei numărându-se și Istvan Kovacs. Restul sunt 69 de asistenți, unde regăsim alți doi români, Mihai Artene și Vasile Marinescu, iar 24 de oficiali vor fi responsabili doar pentru camera VAR.

Mondialul din Qatar le va oferi tuturor șansa de a pune mâna pe niște sume consistente de bani, deoarece remunerațiile stabilite de FIFA pentru acest turneu final sunt unele considerabile.

În faza grupelor, care se desfășoară chiar în aceste zile, un „central” este recopensat cu câte 5.000 de euro pentru fiecare meci pe care îl oficiază. În schimb, asistenții și arbitrii de rezervă primesc jumătate din suma menționată, respectiv 2.500 de euro, pentru fiecare meci din faza grupelor. Iar dacă e să privim spre camera VAR, arbitrii responsabili cu analiza fazelor controversate sunt răsplătiți cu câte 3.000 de euro.

În fazele eliminatorii, câștigurile tuturor vor fi mărite. Începând din optimi, un „central” va încasa 10.000 de euro pentru fiecare meci pe care îl oficiază. În schimb, asistenții vor primi câte 5.000 de euro, iar cei din camera VAR, tot 5.000 de euro și nu 6.000, așa cum era de așteptat.

Istvan Kovacs a avut posibilitatea de a câștiga primii bani la Mondialul din Qatar, deoarece s-a aflat, din postura de al patrulea oficial, în brigada de la meciul de deschidere, Qatar – Ecuador. Tot la acel meci, Ovidiu Artene a fost asistent de rezervă.