Cum și-a bătut joc Simona Halep de Serena Williams. „Când am văzut că se deschide ușa…”

Andrei Alexandra 26.08.2022, 10:01
Cum și-a bătut joc Simona Halep de Serena Williams. „Când am văzut că se deschide ușa…”

Simona Halep a povestit cum a comis un adevărat „sacrilegiu” înainte de finala de la Wimbledon din 2019 contra Serenei Williams. Dar și cum a ajutat-o acest lucru să câștige acel meci și să se „încoroneze” pe iarba londoneză.

Simona Halep a dezvăluit cum nu a mai ținut cont de „măreția” Serenei Williams înainte de finala de la Wimbledon

Ea a explicat că la turneul de la All England Club tradiția este ca jucătorii să plece în același timp de la vestiare și să ajungă în același timp pe teren înaintea meciurilor. Iar regula nescrisă este că întotdeauna Serena Williams era cea așteptată de către adversară.

În schimb, Simona Halep s-a gândit să schimbe puțin această „cutumă” și să „fure startul”. Fapt ce i-a dat o anumită încredere pentru a putea performa la un nivel excelent, iar în final să își adjudece finala în două seturi, scor 6-2, 6-2, în mai puțin de o oră de joc.

Mintea mea era sută la sută că nu se putea termina altfel decât cu jocul meu perfect și cu trofeul în mână, chiar dacă jucam cu Serena. Chiar a fost un moment amuzant. Am așteptat-o, bineînțeles. De fiecare dată, orice jucătoare o așteaptă pe Serena să vină, ca să meargă spre teren. Și am așteptat vreo câteva minute. Și când am văzut că se deschide ușa de la vestiar, am și plecat. Am luat-o înainte. La Wimbledon trebuie să pleci în același timp, să intri în același timp pe teren. Așa e regula. Am luat-o un pic înainte. Am zis ‘Astăzi, eu sunt, e ziua mea’”, a spus Simona Halep în cadrul unui podcast găzduit de Andi Moisescu.

Cât de mult contează starea emoțională înaintea unui astfel de meci

În continuare, Simona Halep a explicat și cât de mult pot influența emoțiile un meci de tenis, mai ales la un asemenea nivel:

„Aici, da. Pot să spun că ai putea câștiga meciul dinainte, dar pe teren se pot schimba multe chestii. Depinde și de cum te simți, emoții, cât ții emoțiile în corp, cât ții în stomac. Eu le simt foarte des în stomac. Și dacă nu pot să trec peste ele rapid, mă încurcă foarte mult la joc și nu pot să fiu relaxată, nu pot să fiu degajată, să joc ceea ce știu eu. Și atunci balanța se înclină spre adversară”.

CITEȘTE ȘI Simona Halep a vorbit despre calvarul trăit înainte de US Open. „Pur și simplu, m-am oprit”

Urmăriți Playsport.ro și pe