Simona Halep a vorbit despre calvarul trăit înainte de US Open. „Pur și simplu, m-am oprit”

Dumitru Adrian 27.08.2022, 10:03
Simona Halep a vorbit despre calvarul trăit înainte de US Open. „Pur și simplu, m-am oprit”

Simona Halep a reintrat în lumina reflectoarelor după ce a cucerit trofeul la Toronto. Într-un dialog purtat cu jurnaliștii de la ESPN, campioana noastră a vorbit despre așteptările pe care le are de la US Open, dar și momentele dificile care au precedat competiția majoră de pe tărâm american.

Printre plimbarea cu Toni Iuruc și sesiunile de antrenament cu Mouratoglou, Simona Halep a avut timp să se adreseze milioanelor de fani.

„Am avut timp suficient să mă pregătesc pentru ce va urma. E liniștea dinaintea furtunii! Mă bucur să fiu sănătoasă și 100% aptă să joc tenis. Sunt destul de încrezătoare, deoarece am jucat bine la Toronto, dar știu că urmează un turneu foarte dificil”, a punctat campioana din Constanța.

Accidentarea de la Cincinnati nu o pune în pericol pe Simona Halep la US Open

Simona Halep a explicat momentele de panică pe care le-a trăit la Cincinnati, când s-a accidentat.

„Am preferat să vin mai devreme la New York, să mă bucur câteva zile de timpul petrecut în oraș. Sunt foarte bine acum, din punct de vedere fizic, m-am recuperat! Am fost foarte obosită, pentru că am jucat meciuri dure la Toronto, în special ultimele două. Apoi, m-am chinuit în primul tur (n.r. – la Cincinnati), am avut o mică accidentare și n-am vrut să risc agravarea ei. Pur și simplu, m-am oprit. Atunci când iau o decizie, mă gândesc la sănătatea mea“, a explicat Halep pentru ESPN.

Campioana noastră, printre favorite la US Open

Deși se află pe locul 7 în clasamentul WTA, Simona Halep este considerată de specialiști drept a doua favorită la câștigarea ediției din acest an a turneului de la US Open, în spatele liderului mondial, poloneza Iga Swiatek. Același lucru s-a întâmplat și la Roland Garros și Wimbledon în acest an, cu toate că la acele momente românca se afla chiar mult mai jos în clasamentul mondial.

Experiența acumulată de Simona Halep la turneele de Grand Slam o face să fie printre favorite la US Open 2022

O posibilă explicație pentru acest fenomen a fost oferită de Barbara Schett, fostă jucătoare de tenis austriacă și în prezent analist de tenis. Ea a spus că experiența Simonei Halep la turneele de Grand Slam o face pe aceasta să fie mereu considerată printre principalele favorite.

„Iga a pierdut câteva meciuri la turneele nord-americane, dar este în continuare numărul 1 absolut dacă te uiți la clasament. În tenis este normal să pierzi meciuri. Nu poți câștiga totul. Prin urmare, Swiatek trebuie plasată printre favorite. Garcia, la rândul său, a avut câteva luni incredibile. Este foarte încrezătoare și fi acolo pentru a lupta pentru titlu la New York.

Și Simona Halep, pentru că știe deja ce înseamnă să câștigi titluri la această categorie. Vom vedea cum este accidentarea, dar aș spune că tenisul feminin de astăzi este foarte incitant. Personal, nu-mi place să știu dinainte cine va câștiga. Vreau surprize, iar circuitul mi se pare strălucitor. La Wimbledon a câștigat Rybakina! Să nu uităm nici de Gauff sau Keys”, a spus Barbara Schett, citată de cei de la puntodebreak.com.

Urmăriți Playsport.ro și pe