Cum vor andorrezii să îi contracareze pe tricolori: „Asta este tactica lor”

George Drafta 21.03.2023, 09:44
Cum vor andorrezii să îi contracareze pe tricolori: „Asta este tactica lor”

România debutează în noua campanie de calificare pe terenul celei mai slab cotate echipe din grupă.

Andorra este pe locul 153 în lume potrivit ultimului clasament FIFA. Dar are în ultimul timp rezultate care să îi dea speranţa că nu va termina preliminariile Euro 2024 fără punct câştigat.

Iar experienţa CFR-ului din vara anului trecut, trebuie să îi pună în gardă pe tricolori. Atunci campioana României nu a putut trece de cea a Andorrei în meciul jucat în deplasare în preliminariile Conference League. Unul dintre fotbaliştii celor de la Inter Club d’Escaldes’ este şi românul Marius Feher.

Marius Feher este originar din Zalău
Marius Feher este originar din Zalău

Acesta a vorbit despre felul în care lumea din Andorra aşteaptă partida împotriuva selecţionatei lui Edi Iordănescu.

A dezvăluit tactica adversarilor

În vârstă de 26 de ani, Feher consideră că România va avea un meci de luptă în micuţa ţară din Pirinei.

Jucătorii de aici sunt încrezători, dar în același timp sunt conștienți că naționala României are în componență fotbaliști mult mai bine cotați și e greu de bătut. Federația din Andorra a făcut un video motivațional, prin care vrea să-i ambiționeze pe jucători, ca să dea dovadă, ca de obicei, de spirit de luptă.

Andorra este foarte bătăioasă pe teren propriu. Ei speră să țină cât mai mult de 0-0 și poate să facă 1-0 pe contraatac. Asta e tactica lor: se apără organizat și mizează pe două-trei contraatacuri. Dacă reușesc să deschidă scorul, se închid bine în apărare și greu mai primesc gol. Se bagă 10 în propriul careu, cum să-i desfaci?”, a fost analiza făcută pentru Gsp de românul care joacă în campionatul Andorrei.

Bucuria tricolorilor la ultima victorie în faţa Andorrei, în urmă cu 10 ani
Bucuria tricolorilor la ultima victorie în faţa Andorrei, în urmă cu 10 ani

Probleme cu altitudinea

Una dintre problemele de care se vor lovi oamenii lui Edi Iordănescu va fi, conform lui Feher, şi locul de disputare al partidei.

Aceasta este arena pe care se va disputa jocul de sâmbătă
Aceasta este arena pe care se va disputa jocul de sâmbătă

„Meciul se va juca la o altitudine de 1.000 de metri, ceea ce poate crea probleme pentru români. În primele 10-15 minute, după câteva sprinturi jucătorii pot resimți o senzație de oboseală, de sufocare. Ar fi bine ca România să nu amâne prea mult deschiderea scorului, să dea gol repede și să-și facă meciul ușor.

Altfel, naționala Andorrei se simte confortabil cu 0-0. În atac nu prea contează, dar fundașii români trebuie să fie atenți, să nu se relaxeze. Chiar și portarul. Cu Liechtenstein, Jesús Rubio a dat un gol de la mijlocul terenului”, a argumentat jucătorul lui Inter Club d’Escaldes.

Urmăriți Playsport.ro și pe