Cum vrea Gigi Becali să scape de datoria pe care o are la FC Botoșani. Valeriu Iftime a spus totul

Olteanu Ștefan / 04.05.2022, 19:00
Cum vrea Gigi Becali să scape de datoria pe care o are la FC Botoșani. Valeriu Iftime a spus totul

Datoria pe care Gigi Becali o are la FC Botoșani e de aproximativ 330.000 de euro și este de pe urma transferului pe care Olimpiu Moruțan l-a prins, în august 2021, la Galatasaray. FC Botoșani mai avea un procent de 9% din revânzarea lui Moruțan, însă nu și-a primit nici în ziua de azi banii. Gigi Becali vrea să scape, parțial, de această datorie și le propune moldovenilor o sumă mult mai mică.

Se negociază ca la târg. Cum vrea Gigi Becali să scape de datoria pe care o are la FC Botoșani

Gigi Becali nu și-a plătit nici în 2022 datoria pe care o are la FC Botoșani. În august 2021, FCSB l-a cedat pe Olimpiu Moruțan la Galatasaray în schimbul a 3.5 milioane de euro, sumă la care s-au mai adăugat ulterior și alți bani proveniți din diverse bonusuri. În total, după cum dezvăluia Gigi Becali la momentul tranzacției, suma totală pe care ar putea să o primească FCSB pentru Moruțan s-ar ridica la 5.7 milioane de euro.

Însă, nu toți banii le sunt datorați celor de la FCSB. FC Botoșani mai avea și ea un procent de 9% din drepturile lui Moruțan, iar Valeriu Iftime ar fi trebuit să încaseze aproximativ 330.000 de euro. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar în decembrie 2021 a început conflictul dintre Gigi Becali și Valeriu Iftime.

Finanțatorul FC Botoșani și-a cerut în mod public banii, în timp ce Gigi Becali l-a ironizat și a lăsat de înțeles că va amâna pe cât posibil plata. În cele din urmă, s-a ajuns la Comisii.

În luna februarie, FC Botoșani a avut câștig de cauză în prima instanță, însă Gigi Becali tot nu a plătit și a făcut apel. De data aceasta, finanțatorul FCSB a spus că nu este de acord cu suma cerută de FC Botoșani și a transmis că acceptă să facă plata, însă doar în condițiile propuse de el.

Conform ProSport, Becali i-a transmis lui Valeriu Iftime, prin intermediul lui Valeriu Argăseală și al avocatului său, că e dispus să îi achite lui FC Botoșani suma de 200.000 de euro, în rate! Moldovenii ar urma să încaseze o primă tranșă în valoare de 30.000 de euro, iar ulterior restul de bani vor fi virați în funcție de plata pe care o va face Galatasaray.

Valeriu Iftime, neumțumit de propunerea lui Becali

Potrivit sursei citate, Valeriu Iftime a reacționat rapid la propunerea lui Gigi Becali și răspunsul este negativ. Patronul FC Botoșani nu acceptă o astfel de variantă și solicită în continuare primirea sumei integrale, adică de aproximativ 330.000 de euro.

Comisia de Apel va judeca în continuare cazul și urmează să dea un verdict final.

Gigi Becali și Valeriu Iftime au continuat să facă afaceri. În februarie au finalizat al 8-lea transfer

În ciuda neînțelegerilor de pe urma mutării lui Olimpiu Moruța, Becali și Iftime au continuat să facă afaceri. În februarie 2022, Malcom Edjouma a părăsit-o pe FC Botoșani pentru a semna cu FCSB. În schimbul său, moldovenii au încasat 330.000 de euro. Astfel, Edjouma s-a alăturat unei liste de alți 7 jucători transferați pe axa FC Botoșani – FCSB: Mihai Roman, Cătălin Golofca, Răzvan Oaidă, Olimpiu Moruţan, Andrei Miron, Aristidis Soileidis şi Denis Haruţ.

De asemenea, negocierile dintre Gigi Becali și Valeriu Iftime s-au purtat și pentru fundașul Joyskim Dawa. Însă, acesta a rămas la FC Botoșani. Și, nu în ultimul rând, Valeriu Iftime a dezvăluit recent că ar fi dispus să îl lase pe Marius Croitoru la FCSB.