Cursă incendiară în SUA. Max Verstappen, încă un pas spre titlul de campion în Formula 1

Bădulescu Silvian / 25.10.2021, 09:26
Cursă incendiară în SUA. Max Verstappen, încă un pas spre titlul de campion în Formula 1

Max Verstappen s-a impus în Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii, în urma unei curse cu început nebun și final incendiar. Olandezul, pilot de la Red Bull, a plecat din pole-position și s-a impus datorită strategiei de la boxe. Lewis Hamilton, locul 2 în clasament, a fost aproape să-l depășească.

Victorie la Austin, Texas

A fost etapa a 17-a a circuitului Formulei 1, la Austin, Texas. Startul acestei partide a fost unul nebun. Locul 1, Verstappen, a plecat din pole-position, a fost depășit de Lewis Hamilton în primul viraj, după ce olandezul a abordat trasa mai larg.

În turul 11 a avut loc primul moment-cheie al acestei etape, în momentul în care Max Verstappen a intrat la boxe. Pilotul ce reprezintă Red Bull și-a pus pneuri hard și a revenit pe pistă pe locul 5. La scurt timp, în turul 14, acesta a redevenit lider, în momentul în care Hamilton a intrat la boxe. Mai mult, în turul 38 a avut loc al doilea moment-cheie. Hamilton a schimbat pneurile și a ieșit pe circuit pe poziția a doua.

Max Verstappen, 8 victorii din 17 curse

Finalul cursei a fost incendiar. În penultimul tur, Verstappen le-ar fi strigat în cască celor de la boxe că îl încurcă Mick Schumacher (Haas), pe care l-a ajuns din urmă cu un tur. Acesta s-a ferit imediat, însă Max a pierdut timp prețios, iar Hamilton s-a apropiat la mai puțin de o secundă în ultimul tur.

Cu pneuri aproape terminate, olandezul a rezistat până la sfârșitul cursei și a trecut linia de finish pe primul loc. A fost a opta victorie din 17 curse în acest sezon pentru olandez, lider, cu 12 punte peste britanicul Lewis Hamilton, pilot Mercedes.

Locul 3 a fost ocupat de Sergio Perez, colegul lui Verstappen de la Red Bull, locul 4 de Charles Leclerc, de la Ferrari, iar locul 5 i-a aparținut lui Daniel Ricciardo, de la McLaren. Într-un final, locul al șaselea a fost al lui Valtteri Bottas, de  la Mercedes.

Următoarea cursă de Formula 1, în Mexic

Următoarea cursă este Marele Premiu al Mexicului, ce va avea loc peste două săptămâni, pe traseul Hermanos Rodriguez. În total, sezonul 2021 mai are 5 curse, până la stabilirea campionului, Pe lângă Mexic, mai urmează Marele Premiu al Braziliei, Traseul Jose Carlos Pace (12-14 noiembrie), Marele Premiu al Qatarului, Circuitul Internațional Losail (19-21 noiembrie), Marele Premiu al Arabiei Saudite, Circuitul Stradal Jeddah (3-5 decembrie), iar sezonul se încheie cu Marele Premiu al Emiratelor Arabe Unite Etihad, Circuitul Yas Marina (10-12 decembrie).

Sezonul 2022 va debuta în luna martie a anului viitor. Va fi un record de 23 de etape ce va fi jucat în sezonul următor.