Live Video Marele Premiu de Formula 1 al Statelor Unite. Vezi online cursa de la Austin, Texas

Gheorghiu Dan / 24.10.2021, 11:02
Live Video Marele Premiu de Formula 1 al Statelor Unite. Vezi online cursa de la Austin, Texas

Bătălia pentru titlul mondial de Formula 1 din 2021 promite o nouă confruntare epică. Max Verstappen și Lewis Hamilton vor pleca primii, în această ordine, în Marele Premiu al Statelor Unite, programat în această seară la Austin.

Verstappen vs. Hamilton, o nouă înfruntare, live video online din Austin, Texas

Max Verstappen va porni primul în Marele Premiu de Formula 1 al Statelor Unite. Olandezul de la Red Bull a reușit un ultim tur pefect în calificările de azi noapte și l-a depășit pe rivalul său la titlul mondial, Lewis Hamilton, care va fi al doilea pe grila de start. Marele Premiu de Formula 1 de la Austin, Texas, poate fi urmărit live video online astăzi, de la ora 22:00, pe platformele Digi Online, PrimaPlay.ro și telekomtv.ro.

Calificările de la Austin au fost mai puțin palpitante decât antrenamentele libere de vineri, când Verstappen și Hamilton au intrat din nou în conflict. Pilotul de la Mercedes a dominat sesiunea, dar Verstappen a stat la până și, la ultimul tur al calificărilor, a forțat și a obținut cel mai bun timp al zilei.

Verstappen nu s-a abținut să-l înțepe pe rivalul său, la conferința de presă de la finalul calificărilor.

„Nu mă preocupă ce se întâmplă în spatele meu, sunt concentrat doar la ce am eu de făcut. Nu știu de ce se discută tot timpul despre aceste incidente, nu e ca și cum noi am fi primii care ne ciocnim. În acest sport astfel de lucruri se întâmplă, din păcate, dar acum, că suntem din nou împreună pe prima linie a grilei de start, toată lumea așteaptă de la noi o cursă excelentă, iar așa ceva ne dorim și noi, piloții”, a spus Verstappen.

Amintiri de la Silverstone

Verstappen și Hamilton au fost pe prima linie a grilei de start de mai multe ori în acest sezon și, uneori, a ieșit cu scântei. La propriu, la Silverstone, în iulie, când cei doi s-au ciocnit serios. Cu șase etape rămase din acest sezon de Formula 1, olandezul are un avans de șase puncte în fața lui Hamilton.

Al treilea timp la Austin a fost obținut de Carles Perez, coechipierul lui Verstappen de la Red Bull. Mexicanul a fost de departe cel mai susținut pilot în Texas. Foarte aproape se află granița cu țara sa natală, iar printre cei 120.000 de fani veniți să vadă calificările au fost și mulți dintre compatrioții săi.

Al patrulea timp a fost obținut de Vateri Bottas, de la Mercedes, care are însă o penalizare de cinci locuri, pentru modificări la motor peste limita admisă, așa că finlandezul va pleca de pe poziția a noua.