Cutremur în sportul românesc. A fost condamnat cu executare după un jaf inedit

Autor: Simion Andrei / 27.09.2021, 09:13
Cutremur în sportul românesc. A fost condamnat cu executare după un jaf inedit

Lumea sportului românesc a fost zguduită de vestea arestării boxerului Bili Mustafa. Sportivul a fost condamnat cu executare după ce a organizat cel mai mare jaf de telefoane mobile din România.

Sportivul a fost condamnat cu executare

Boxerul Bili Mustafa a fost condamnat la 2 și 6 luni de închisoare după ce a fost găsit vinovat pentru organizarea unui furt de telefoane mobile, în 2019.

În acea perioadaă, cumnatul boxerului era șofer la o firmă de curierat. Acesta urma să transporte, pe teritoriul Bulgariei, o mare cantitate de telefoane mobile de ultimă generație. Atunci, boxerului i-a venit ideea să organizeze un jaf. Împreună cu mai mulți complici, boxerul a pus la punct toate detaliile loviturii pe care urmau să o dea.

Conform anchetatorilor, hoții au dus duba cu telefoane în într-o fermă părăsită. Aici au mutat 80 la sută din marfă într-o altă mașină, iar șoferul a trecut granița cu duba aproape goală.

Ajuns în Bulgaria, șoferul a aruncat pe drum mai multe cutii cu telefoane. Ulterior a simulat un jaf după ce s-a lovit singur și și-a rupt hainele.  Cutiile cu telefoane au fost aruncate cu scopul de a da veridictate planului. Persoanele care le găseau, urmau să le activeze ceea ce ducea la ideea că hoții au vândut telefoanele, notează spynews.ro.

Greșeala care i-a desconspirat

După ce s-au întors în România, Bili Mustafa și complicii săi au început să vândă din telefoane. Greșeala făcută a fost că le-au vândut foarte repede. Această greșeală le-a fost fatală deoarece au dat anchetatorilor motive de suspiciune. Astfel, polițiștii au făcut imediat legătura cu jaful înscenat în Bulgaria. Ulterior, opt persoane au fost ridicate de polițiști și arestate.

După un an de proces, numai pugilistul Bili Mustafa a primit pedeapsa de închisoare cu executare. Ceilalți suspecți au fost condamnați la închisoare cu suspendare. Toate telefoanele furate au fost dezactivate de producător. Astfel, toate persoanele care cumăraseră telefoanele au rămas fără aparatele achiziționate la prețuri modice.

Amenințări la nivel înalt

În urmă cu doi ani, pugilistul Bili Mustafa a fost implicat într-un alt scandal care a ținut capul de afiș al presei românești.

La vremea respectivă, omul de televiziune Oreste Teodorescu a făcut câteva comentarii la adresa unui grup de indivizi care se aflau la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, acolo unde Laura Kovesi fusese citată pentru a fi audiată în dosarul penal deschis pe numele său. Ulterior, jurnalistul a primit amenințări cu bătaia, de la Bili Mustafa. Oreste povestea amuzat evenimentele.

Primesc amenințări amuzante de la acest boxer antrenat de Doroftei, pe numele său de ring Bili Mustafa, prezent ieri să arunce cu coji de semințe în Kovesi… în țara interlopilor, au prins curaj nebănuit toți sectanții recursului compensatoriu”, spunea Oreste Teodorescu.

Ulterior, conflictul a fost aplanat după ce pugilistul și-a cerut scuze de la celebrul realizator de televiziune.