Cutremur pe Camp Nou! Jurgen Klopp, la Barcelona. Detalii șoc despre mutarea anului

Moldoveanu Camelia / 27.09.2021, 08:40
Cutremur pe Camp Nou! Jurgen Klopp, la Barcelona. Detalii șoc despre mutarea anului

Joan Laporta vrea să-l aducă la Barcelona pe Jurgen Klopp, omul care stă în spatele succesului echipei Liverpool încă din 2015. Germanul este tentat să salveze echipa de pe Camp Nou.

Barcelona îl vrea pe Jurgen Klopp

După ce s-a aflat că Ronald Koeman urmează să fie înlocuit, mai multe nume s-au vehiculat în presă. Ultimele informații despre posibilul înlocuitor al olandezului au șocat pe toată lumea. Se pare că Laporta l-ar vrea la Barcelona pe Jurgen Klopp.

Pe Camp Nou este nevoie de un antrenor bun, un antrenor care știe să construiască o echipă și se pare că aceasta este descrierea care îl caracterizează cel mai bine pe actualul tehnician de la Liverpool. Mulți specialiști din fotbal vorbesc despre faptul că Jurgen Klopp nu o să-și mai prelungească înțelegerea cu actuala echipă, contractul fiind până în 2024.

Potrivit Diario Gol, Joan Laporta este dispus să-l aștepte pe Klopp până în 2024. Astfel, Ronald Koeman ar putea rămâne la Barcelona. O altă variantă ar fi cea a aducerii unui antrenor interimar până la terminarea înțelegerii dintre tehnicianul german și Liverpool. Mai mult, sursa citată susține că Jurgen Klopp și-ar fi dorit să antreneze naționala țării sale, însă pentru că acest loc este ocupat de mai multă vreme de Hans-Dieter Flick, iar mai rămâne varianta unei echipe cu tradiție.

Laporta îi mai are pe listă și pe Erik En Hag și Roberto Martinez, ambii având contracte în acest moment. Primul menționat antrenează Ajax, iar celălalt conduce destinul naționalei Belgiei. Aceștia sunt doar variante de rezervă, Klopp fiind principala țintă a catalanilor pentru banca tehnică.

Ansu Fati a marcat la revenirea pe teren după 11 luni

Barcelona a câștigat cu 3-0 în fața celor de la Levante. Golul al treilea a fost însă cel care a adus cea mai mare bucurie suporterilor formației blaugrana. Asta pentru că el a fost reușit de Ansu Fati, recent revenit după o accidentare care l-a ținut departe de teren timp de aproape un an. Acest gol marcat de Fati are însă și o încărcătură simbolică aparte. Este primul gol marcat de fotbalistul de doar 18 ani de când a preluat tricoul cu numărul 10 de la Lionel Messi.

Astfel, inevitabil, Ansu Fati este deja supranumit „noul Messi” pe Camp Nou, întrucât asemenea argentinianului, și el a fost crescut de celebra academiei a Barcelonei, „La Masia”. Drept urmare, așteptările de la el sunt uriașe. Mai ales în condițiile în care FC Barcelona traversează o perioadă destul de delicată din punct de vedere financiar, administrativ, dar și sportiv. Iar începutul „provocării” sale de a-l face uitat pe Messi a început bine. Ansu Fati a marcat în prelungirile meciului cu Levante de pe Camp Nou și a stabilit scorul final, 3-0.

Grație acestei victorii, echipa antrenată de Ronald Koeman a urcat pe locul 6 în La Liga. Barcelona a ajuns la 12 puncte obținute în 6 etape, 5 mai puține decât liderul Real Madrid. Catalanii au însă și un meci mai puțin disputat decât marii rivali.