Cutremurul din Turcia l-a devastat pe Marius Șumudică: „Din păcate, nu l-au scos de sub dărâmături”

Radu Bordei 07.02.2023, 09:47
Cutremurul din Turcia l-a devastat pe Marius Șumudică: „Din păcate, nu l-au scos de sub dărâmături”

Marius Șumudică a fost șocat de dezastrul care s-a abătut asupra Turciei și Siriei. Cele două țări au fost lovite de un cutremur cu magnitudinea de 7,8 pe scara Richter. Acesta a fost urmat la nici o zi distanță de o replică de 7,5, care a adus și mai multă suferință în regiune.

Maris Șumudică este îngrijorat de soarta prietenilor din Turcia. „Este o tragedie imensă”

Antrenorul român a declarat de mai multe ori că se simte foarte bine în Turcia, acolo unde a antrenat 4 echipe. Cel mai bine s-a simțit la Gaziantep, oraș aflat în regiunea cea mai afectată de seismul devastator. Șumudică a recunoscut că se gândește la prietenii și foștii lui colaboratori.

Sunt devastat de tot ceea ce s-a întâmplat în Turcia. Am prieteni, am rămas în relații bune cu oameni de acolo. Am fost foarte îngrijorat de dimineață, aveam foarte multe apeluri, foarte multe mesaje. Am încercat să iau legătura, din păcate, din câte știu, al treilea portar pe care l-am avut la Malatya, până acum o oră sau două nu fusese scos de sub dărâmături. Este o tragedie imensă, astea sunt mari catastrofe cu care te poți întâlni în viață.

Mi-aș dori din suflet să-i ajut și cu gândurile bune să mai alin puțin durerea prin care trece poporul turc în momentul de față. Este una dintre țările unde m-am simțit bine, unde am lucrat, sunt respectat și am rămas în relații bune cu foarte multă lume de acolo. Din fericire, majoritatea sunt bine. Eu îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu am fost acolo când s-a întâmplat așa ceva, a declarat Șumudică pentru Antena Sport.

Alexandru Maxim a scăpat cu noroc de seismul devastator  care a lovit Turcia

Alexandru Maxim, care este legitimat la echipa orașului, a avut mare noroc. Mijlocașul român se află de câteva zile în Germania, unde a petrecut o scurtă vacanță. El primise liber din partea clubului Gaziantep după meciul cu Antalyaspor, de pe 4 februarie. Îngrijorat de cele întâmplate, Maxim s-a interesat imediat de situația din Turcia, dar veștile nu sunt deloc bune, situația fiind de-a dreptul dramatică.

Sunt bine, în Germania, am avut etapă și apoi două zile liber, așa că am venit în Germania. În Turcia e haos… Am vorbit la telefon cu oameni de acolo și mi-au spus că sunt în stradă de la ora 04:30. Dorm prin săli de sport, n-au voie să intre în apartamente. Cei care stau la casă sunt mai OK…”, a declarat Alexandru Maxim pentru Gsp.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe