Se așteaptă o minune din Turcia! Apel disperat pentru un fotbalist de națională, prins sub clădirile dărâmate de cutremur. „Ajutor, vă rog!” VIDEO

George Drafta 06.02.2023, 18:57
Se așteaptă o minune din Turcia! Apel disperat pentru un fotbalist de națională, prins sub clădirile dărâmate de cutremur. „Ajutor, vă rog!” VIDEO

Drama care a lovit Turcia în această dimineaţă a afectat evident şi fotbalul din ţara Semilunei.

Iar apelurile disperate au început să curgă pe parcursul zilei după ce informaţii esenţiale în privinţa unor sportivi ale unor echipe turceşti au încetat să apară.

Unul dintre cei care nu a dat un semn de viaţă până în prezent este ghanezul Christian Atsu, atacant la Hatayspor. Acesta ar fi prins sub dărâmături potrivit unor surse după ce blocul în care locuia s-ar fi prăbuşit după mişcarea tectonică de amploare.

Alţi doi jucători ai aceleaşi echipe din Turcia au fost mai norocoşi dacă putem spune aşa. Burak Oksuz și Bertug Yildirim au fost scoşi în viaţă dintre dărâmături şi se află în afara oricărui pericol.

Atsu, în treningul lui Newcastle, în perioada în care se afla la gruparea din Premier League
Atsu, în treningul lui Newcastle, în perioada în care se afla la gruparea din Premier League

Vedetă în fotbalul mondial

Atsu are 31 de ani şi o carieră impresionantă în spate. S-a lansat în urmă cu 12 ani la Rio Ave în Portugalia, iar apoi a fost transferat de FC Porto. Cei mai mulţi ani i-a petrecut la Newcastle, în Premier League. Pentru „coţofene” a jucat în 75 de meciuri de campionat reuşind şi 3 goluri.

El a ajuns la Hatayspor în vara anului trecut, dar a bifat doar 3 meciuri pentru formaţia turcă aflată pe locul 14 în prima divizie. Totuşi, el marcase chiar ieri primul gol pentru clubul la care este legitimat. A adus victoria în jocul împotriva lui Kasimpasa în minutul 90+7.

La mai puţin de 24 de ore după acesrt moment el este dat dispărut alături de directorul sportiv al grupării, Taner Savur. Atsu este şi unul dintre fotbaliştii importanţi ai naţionalei Ghanei. Are 10 goluri pentru „Stelele negre” în 45 de meciuri disputate. Şi a făcut parte din lotul africanilor la Cupa Mondială din 2014.

Strigăt de disperare

Antrenorul lui Hatayspor a aflat şi el de situaţia dramatică a jucătorului său. Tehnicianul formaţiei din Turcia este nimeni altul decât fostul mare internaţional, Volkan Demirel. Acesta a evoluat pentru Fenerbahce timp de 17 ani, între 2002 şi 2019. Şi are şi 63 de selecţii pentru reprezentativa de pe Bosfor.

Fostul mare portar a postat un mesaj în care a cerut ajutor pentru recuperarea celor care sunt încă prinşi sub dărâmături.

„Aici este numai suferință, au murit mulți oameni. Vă rog, ajutați-ne! Trimiteți salvări! Nu putem să-i găsim pe cei apropiați. Nu putem face prea multe singuri. Situația este foarte rea și nu doar la Hatay, ci peste tot în jur. Vă rog, ajutați-ne, pentru numele lui Dumnezeu”, au fost cuvintele lui Volkan Demirel.

Urmăriți Playsport.ro și pe