Dacă FCSB cucerește titlul, se naște o mare dilemă. Primele contre au apărut deja. „E meritul său”

Olteanu Ștefan / 26.04.2022, 08:42
Dacă FCSB cucerește titlul, se naște o mare dilemă. Primele contre au apărut deja. „E meritul său”

Gigi Becali sau Toni Petrea, care dintre cei doi va fi responsabil de succes în cazul în care FCSB cucerește titlul la capătul acestui sezon? Întrebarea a născut o mare dilemă și în platoul unei televiziuni din România, iar Ilie Dumitrescu, fost internațional component al „Generației de Aur”, a oferit un răspuns tranșant.

Ilie Dumitrescu acordă credit total staff-ului. Dacă FCSB cucerește titlul, se naște o mare dilemă

FCSB a legat a treia victorie consecutivă din play-off-ul Ligii 1, după succesul la scor pe terenul Farului, 4-0, iar dacă echipa antrenată de Toni Petrea cucerește titlul la finalul acestui sezon nu mai reprezintă o surpriză așa de mare. Și asta deoarece roș-albaștrii s-au apropiat deja la două puncte de CFR Cluj, echipă pe care au și învins-o în urmă cu două etape, scor 1-0 în deplasare.

Însă, în platoul emisiunii „Digi Sport Special” s-a născut o mare dilemă. Dacă FCSB cucerește titlul, cine își va asuma meritele pentru succes? „Antrenorul” Gigi Becali sau Toni Petrea?

Ilie Dumitrescu s-a grăbit să tranșeze acest subiect și a spus că în eventualitatea în care FCSB va ieși campioană, atunci toate meritele se vor îndrepta către staff-ul echipei:

Eronat din start! Mai este până se se câștige campionatul. Dacă se va câștiga, trebuie să-i dăm credit lui Petrea pentru că toată pregătirea e făcută de staff. Echipa e antrenată de Petrea, de Neubert și de antrenorul cu portarii (n.r.- Marius Popa). Eu susțin cu tărie că echipa este antrenată de Petrea.

Ca să ai o exprimare constantă, trebuie să fie mâna antrenorului. Că mai sunt momente în care Gigi Becali decide: „Să începem cu Mamut, cu Florinel Coman sau cu Șut, nu cu Edjouma…” Toți jucătorii sunt în antrenament, toți știu ce să joace. Sunt dubluri pe posturi. Nu cred că e problemă la Tănase, Olaru, Cordea, Popescu, Cristea, la Târnovanu, nu trebuie să mai vină Gigi Becali să-i bage în echipa de start.

Că mai sunt unul sau doi jucători cu semn de întrebare, așa era și pe vremea noastră. Atunci, decidea antrenorul, în speța asta decide Gigi. Când la pauză schimbă Gigi, atunci planul tactic este dat peste cap. Sunt momente, dar dacă câștigi campionatul și în condițiile astea, e mare performanță pentru Petrea”, a explicat Ilie Dumitrescu.

„S-au mai câștigat campionate în trecut, când Mister Gigi Becali dădea câte un bilețel”

În continuare, Ilie Dumitrescu a ținut să evidențieze un lucru. Potrivit fostului mare atacant, inclusiv la ultimele titluri pe care FCSB le-a câștigat în Liga 1 au existat implicări ale lui Gigi Becali:

Eu nu spun că sunt de acord că se implică un patron la echipă. Să știi că s-au mai câștigat campionate în trecut, când se mai dădea câte un bilețel și se începea cum voia Mister Gigi Becali.

Mă enervezi! (n.r.- către Decebal Rădulescu) Vorbesc că s-au mai câștigat campionate în trecut și la masă, la dinner, la lunch, la prânz, se mai dădea câte un nume: „Începem azi cu X”. Vorbesc de perioada în care Gigi Becali a venit la clubul ăsta”, a mai declarat Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

Cele mai recente titluri cucerite de FCSB au fost în 2013, 2014 și 2015.

Clasamentul din play-off după încheierea rundei a 6-a:

  1. CFR Cluj – 48P
  2. FCSB – 46P
  3. Universitatea Craiova – 42P
  4. FC Voluntari – 30P
  5. Farul Constanța – 28P
  6. FC Argeș – 27P

Toni Petrea, surprins după demonstrația de forță a FCSB cu Farul: „Nu mă gândeam decât la asta!” Ce așteaptă de la finalul de sezon.