„Dacă o ‘dădeam’ pe Elena Udrea, scăpam!” Dezvăluirile lui Rudel Obreja din dosarul care l-a trimis la închisoare

Ioan Valentin Oprea 12.03.2023, 15:47
„Dacă o ‘dădeam’ pe Elena Udrea, scăpam!” Dezvăluirile lui Rudel Obreja din dosarul care l-a trimis la închisoare

Rudel Obreja a murit astăzi, la vârsta de 57 de ani. Condamnat la cinci ani de înschisoare, în celebrul dosar “Gala Bute”, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box a dezvăluit presei că DNA i-ar fi oferit, în timpul anchetei, posibilitatea de a scăpa de închisoare.

Într-un interviu acordat jurnalistului Ovidiu Ioaniţoaia, în primăvara lui 2022, Rudel Obreja a declarat că s-ar fi pus presiune pe el pentru a da informaţii despre implicarea Elenei Udrea în “Gala Bute”.

N-aveam cum să o dau pe Elena Udrea, pentru că Elena Udrea nu e a mea. Au fost patru modalităţi diferite prin care mi s-a cerut să o dau pe Elena Udrea. Mi s-a cerut să scriu lucruri despre dânsa. Într-unul din momentele în care mă găseam la toaletă, la DNA, a venit cineva. Nici nu am apucat să intru că a venit cineva lângă mine. Nu-l cunoşteam şi nici nu l-aş mai putea recunoaşte. Mi-a spus: Dă-o pe Udrea şi scapi. Dă-o pe Udrea! Dă-l şi pe Băsescu! De ce îi ţii în braţe Eu cred că omul acesta era din DNA”, a mărturisit Obreja, la emisiunea “Prietenii lui Ovidiu”.

I s-au cerut note şi despre Băsescu

Tot atunci, Obreja a explicat că i s-au solicitat informaţii şi despre fostul preşedinte al României, Traian Băsescu.

Într-una din cele patru situații mi s-a cerut să-l dau și pe domnul Băsescu. Exista această percepție că eu sunt parte din acest anturaj, că am anturaj cu doamna Udrea și cu domnul Băsescu”, a dat detalii Obreja.

Fost vicecampion european în 1989 şi fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondial din acelaşi an, Obreja a susţinut, de asemenea, că au existat mai multe situaţii în care a fost presat să dea note despre Elena Udrea.

Să zicem că a fost o întâmplare la toaletă, doar că au mai fost trei situații. Am avut pe cineva în celulă într-o noapte. A încercat să mă tragă de limbă și s-a creat o situație să rămânem doar noi doi în celulă. De obicei eram patru, cinci, chiar șase. Omul mi-a făcut destăinuiri și mi-a spus că e mai bine să faci chestia asta. În mod cert era pus. El nu era arestat, a venit așa”, a mai dezvăluit Obreja.

S-a pus presiune şi pe familie

Acesta a adăugat că şi membrii familiei au fost supuşi presiunii, pe perioada derulării anchetei.

Cineva din familie a fost contactat și i s-a spus: «Dacă Obreja o dă pe Udrea, vă garantez că scapă!». Soția mea a venit la mine, pentru că era avocat și putea să vină zi de zi și mi-a transmis ce i s-a spus”, a explicat Obreja.

Urmăriți Playsport.ro și pe