Damac și Budescu se prăbușesc de la o etapă la alta. Echipa românului nu se regăsește

Olteanu Ștefan / 01.03.2021, 23:42
Damac și Budescu se prăbușesc de la o etapă la alta. Echipa românului nu se regăsește

Constantin Budescu a fost din nou titular pentru Damac, însă fără reușită. Echipa sa a încasat o nouă îngrângere și se prăbușește în subsolul clasamentului. A fost al treilea duel pentru mijlocașul român, de la revenirea în Arabia Saudită.

Damac și Budescu se prăbușesc de la o etapă la alta

Constantin Budescu a început titular partida Damac – Al Shabab. Mijlocașul român nu a reușit să își ajute echipa, care a încasat o nouă înfrângere. Budescu a fost înlocuit în minutul 77 al partidei, iar Damac a fost învinsă cu 2-1, scor stabilit încă din prima repriză.
Pentru Al Shabab, ambele goluri au fost marcate de Odion Ighalo, fostul atacant al lui Manchester United. Budescu rămâne fără victorie de la revenirea în Arabia Saudită. Titular în toate cele trei meciuri jucate pentru echipa sa, Budescu nu a reușit să obțină decât un punct, în remiza cu Al Ain, scor 1-1. Românul nu s-a făcut remarcat cu nicio reușită personală în aceste partide.
Damac tremură serios în coada clasamentului din Arabia Saudită. Echipa lui Budescu are doar 17 puncte după 21 de etape și este despărțită de opt puncte față de primul loc salvator.
În runda viitoare, Damac va merge în deplasare la Al Ahli, ocupanta locului 4 din clasament. Partida este programată sâmbătă, 6 martie, iar Budescu va avea ocazia să îl înfrunte pe Alexandru Mitriță. Acesta e împrumutat de la New York City până în iunie 2021.

Budescu, fără reușită de la revenirea în Arabia Saudită
Budescu, fără reușită de la revenirea în Arabia Saudită

Lui Budescu nu îi merge bine nici în afara terenului

Pe plan fotbalistic nu îi merge prea bine după despărțirea de Astra, însă problemele nu se termină aici. Fostul său club l-a dat recent în judecată și îi cere daune uriașe, de aproape 1 milion de euro.
Totul este din cauza unui proces pierdut de Astra Giurgiu cu Al Shabab, formație de la care Budescu a „fugit” în 2019. Mijlocașul a semnat cu Astra atunci, însă i-a fost pusă o clauză în contract. Dacă Al Shabab va câștiga procesul respectiv, suma de 720.000 de dolari va trebui achitată de Budescu.
Dacă va pierde procesul cu Astra, Budescu și-ar putea da tot salariul de la Damac pe care îl va câștiga până în vară. El a semnat cu Damac un contract valabil pe un sezon și jumătate și va fi plătit regește.

Ajuns la 32 de ani, Constantin Budescu este evaluat la 2 milioane de euro pe Transfermarkt. El are 15 apariții în tricoul echipei naționale, pentru care a reușit să înscrie cinci goluri.

Budescu, dat în judecată de Astra Giurgiu
Budescu, dat în judecată de Astra Giurgiu