Astra îl aduce în sapă de lemn pe Budescu! Compensații de aproape 1 milion de euro pe care i le cere în instanță! Unde ajung banii

Olteanu Ștefan / 23.02.2021, 13:44
Astra îl aduce în sapă de lemn pe Budescu! Compensații de aproape 1 milion de euro pe care i le cere în instanță! Unde ajung banii

Constantin Budescu a plecat în Arabia Saudită, la Damac, iar Astra este gata să îl aducă în sapă de lemn. Clubul din Giurgiu l-a dat în judecată și îi cere daune uriașe, de aproape 1 milion de euro.

Astra îl aduce în sapă de lemn pe Budescu

Astra nu îl iartă pe Budescu după transferul la Damac, în Arabia Saudită. Mijlocașul a plecat de la Astra, deși mai avea contract până în vară, pentru a încasa un salariu fabulos. La Damac, Budescu primește aproximativ 150.000 de euro pe lună. Acolo a semnat un contract pe un sezon și jumătate, însă doar până la vară va încasa aproximativ 600.000 de euro.
Deși inițial părea că transferul s-a realizat cu acordul Astrei, GSP anunță ca formația din Giurgiu nu ar fi aprobat mutarea. Mai mult, Budescu ar fi plecat cu „scandal” de la Astra și acum clubul l-a dat în judecată.
Conform sursei citate, Astra îi cere despagubiri lui Budescu de 720.000 de dolari. Cu toate acestea, banii nu ar urma să intre în conturile Astrei, ci ar merge în Arabia Saudită, la Al Shabab.

Astra, obligată sa plătească despagubiri lui Al Shabab pentru transferul lui Budescu

În august 2019, Constantin Budescu pleca de la Al Shabab pentru a reveni în Liga I, la Astra. Contractul românului cu Al Shabab nu a fost reziliat pe cale amiabilă atunci, iar arabii au câștigat acum un proces important. Tot GSP anunță ca Al Shabab a câștigat în istanță dreptul de a primi despăgubiri de 720.000 de dolari, după ce Budescu a refuzat să mai joace pentru ei.
Potrivit regulamentului FIFA, dacă o echipă semnează cu un jucător care are un proces deschis, iar jucătorul pierde procesul respectiv, clubul trebuie să raspundă pentru eventualele despăgubiri în solidar cu jucătorul. Cum Astra l-a legitimat pe Budescu după plecarea acestuia de la Al Shabab, giurgiuvenii au devenit responsabili pentru pierderea procesului.

Conform sursei citate, pentru a evita un astfel de prejudiciu, Astra i-a pus o clauza în contract lui Budescu. Dacă jucătorul urma să piardă procesul cu Shabab, ceea ce s-a și întâmplat, el ar fi trebuit să plătească cei 720.000 de dolari.
Numai că între timp a intervenit o problemă: Budescu a plecat de la Astra și a semnat un nou contract. în acest context, Astra a intentat procesul împotriva lui Budescu, căruia i se cere să respecte acea clauză, chiar a semnat cu FC Damac.

Budescu a pierdut procesul cu Al Shabab
Budescu a pierdut procesul cu Al Shabab

Budescu îi cere 50.000 de euro Astrei

Scandalul dintre Astra și Budescu nu se rezumă doar la cei 720.000 de euro. Budescu vrea în continuare să își primească salariile restante. Mijlocașul mai are de primit din partea lui Ioan Niculae puțin peste 50.000 de euro.
Între timp, Budescu a debutat deja pentru noua sa echipa. El a fost titular și integralist în duelul Al Faysaly 2-0 Damac.
Cota de piață a mijlocașului de 32 de ani este de 2 milioane de euro, conform Transfermarkt.

Budescu, debut cu înfrângere la Damac
Budescu, debut cu înfrângere la Damac
VIDEOCLIPUL ZILEI