Damar Hamlin a făcut infarct în timpul meciului Cincinnati Bengals – Buffalo Bills din NFL! Momente șocante: un placaj, aproape să îi fie fatal

Olteanu Ștefan 04.01.2023, 10:22
Damar Hamlin a făcut infarct în timpul meciului Cincinnati Bengals – Buffalo Bills din NFL! Momente șocante: un placaj, aproape să îi fie fatal

Damar Hamlin, jucător în vârstă de 24 de ani în NFL, a suferit un infarct în timpul meciului din etapa precedentă, Cincinnati Bengals – Buffalo Bills.

La un pas de tragedie în NFL. Damar Hamlin a făcut infarct în minutul 10 al duelului Cincinnati Bengals – Buffalo Bills

Marți, 3 ianuarie 2023, Cincinnati Bengals și Buffalo Bills trebuiau să fie protagonistele unui derby extrem de încins în runda cu numărul 17 din NFL, însă din nefericire, un moment tragic care l-a avut în prim-plan pe Damar Hamlin a dus la oprirea meciului după doar 10 minute!

În primul sfert, când tabela de marcaj arăta scorul de 7-3 pentru Cincinnati, tânărul star al celor de la Buffalo Bills a fost placat violent de un adversar și au urmat clipe dramatice.

Inițial, după câteva momente dificile, Damar Hamlin s-a ridicat de pe gazon și părea că va putea continua meciul. Însă, a urmat apoi un adevărat șoc. Sportivul în vârstă de doar 24 de ani s-a prăbușit și a rămas inconștient, introducând întregul stadion în stare de alertă.

Ambulanța a intrat de urgență pe teren, iar medicii i-au acordat timp de aproximativ 30 de minute îngrijiri medicale lui Hamlin, inclusiv masaj cardiac. Asemenea cazului în care a fost implicat Christian Eriksen la Euro 2020, jucătorii au rămas pe teren în acele momente și, copleșiți de emoții, s-au strâns în jurul lui Damar Hamlin și s-au rugat.

În cele din urmă, Damar Hamlin a fost luat pe targă de medici și dus la spital în stare critică, fără a se cunoaște detalii despre starea sa de sănătate.

Potrivit The Sun, Hamlin a suferit, la fel ca Eriksen, un infarct în timpul meciului Cincinnati Bengals – Buffalo Bills, însă din fericire, la spital semnele vitale i-au revenit la normal.

Duelul din runda cu numărul 17 a NFL nu s-a mai reluat, fiind suspendat definitiv.

Reacțiile clubului și apropiaților

Inima lui Damar Hamlin s-a oprit din a mai bate timp de câteva secunde bune. Totuși, intervenția extrem de rapidă a medicilor a permis ca viața starului din NFL să fie salvată.

„Damar Hamlin a petrecut noaptea trecută în unitatea de terapie intensivă. Și rămâne acolo și astăzi, în stare critică. Se află la Centrul Medical al Universității din Cincinnati. Suntem recunoscători pentru uriașul sprijin pe care l-am primit până acum”, a transmis clubul, care a precizat și faptul că sportivul a fost resuscitat cu succes încă din momentul în care se afla pe teren.

De asemenea, Jordon Rooney, prietenul și consilierul de marketing al lui Hamlin, a oferit o reacție pe Twitter:

„Vești despre Damar! Semnele vitale au revenit la normal. Medicii l-au sedat în timp ce i-au pus un tub de respirație în gât. În prezent se efectuează mai multe teste. Vă vom oferi mai multe informații de îndată ce le vom avea”, a scris Rooney.

În schimb, familia a ținut să le mulțumească tuturor celor care l-au ajutat pe Damar Hamlin și celor care s-au rugat pentru el în ultimele ore:

„Ne exprimăm sincerele noastre mulțumiri pentru dragostea și sprijinul arătate lui Damar. Suntem profund mișcați de rugăciunile și cuvintele amiabile ale fanilor din toată țara.

Ne simțim binecuvântați să facem parte din familia Buffalo Bills și să avem parte de sprijinul lor. De asemenea, vrem să mulțumim antrenorului Taylor și echipei Cincinnati Bengals pentru tot ce au făcut. Generozitatea și compasiunea voastră înseamnă lumea pentru noi.

Vă rugăm să îl păstrați pe Damar în rugăciunile voastre. Vom veni cu actualizări de îndată ce le vom avea”, a transmis familia, potrivit The Sun.

Urmăriți Playsport.ro și pe