VIDEO. Christian Eriksen, dezvăluiri tulburătoare despre infarctul suferit la Euro 2020: „Am fost mort timp de 5 minute”

Olteanu Ștefan / 04.01.2022, 20:46

Au trecut aproape 8 luni de zile de la cel mai dificil moment din viața lui Christian Eriksen. Chiar în timpul primului meci pe care Danemarca l-a jucat la Euro 2020, împotriva Finlandei, Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren și a speriat o lume întreagă. Mijlocașul de 29 de ani, care era legitimat la Inter Milano la acea vreme, a făcut infarct pe teren. Din fericire, ajutorul pe care i l-a oferit căpitanul echipei Simon Kjaer, dar și munca incredibilă a medicilor, i-au oferit lui Eriksen o nouă șansă la viață.

Christian Eriksen, impresionat de afecțiunea pe care a primit-o din partea fanilor de pretutindeni. „Am fost mort timp de 5 minute”

Christian Eriksen și-a revenit în totalitate după infarctul pe care l-a suferit la Euro 2020, iar acum este gata să își continue aventura în fotbal.
Cu toate acestea, ziua de 12 iunie 2021 îi va rămâne veșnic întipărită în minte mijlocașului danez de 29 de ani. În timpul duelului Danemarca – Finlanda, de la Euro 2020, Christian Eriksen s-a prăbușit inconștient pe teren.
Din fericire, colegii și în primul rând medicii aflați la fața locului au dat dovadă de un profesionalism fabulos și au reușit să îi salveze viața lui Eriksen, care doar ce suferise un stop cardiac.

La aproape opt luni de atunci, Christian Erisken poate spune că a rămas și cu un lucru pozitiv din toată această întâmplare care se putea transforma într-o tragedie. Dragostea pe care Eriksen a primit-o din fiecare colț al lumii l-a impresionat profund pe fotbalist. Într-un interviu acordat pentru postul de televiziune danez DR 1, Eriksen a spus că încă mai primește mesaje de încurajare de la fanii de pretutindeni.

A fost uimitor că atât de mulți oameni au simțit nevoia să îmi scrie sau să îmi trimită flori. A avut un impact asupra multor oameni, care au simțit nevoia să mă facă pe mine și pe familia mea conștienți de asta.
Asta m-a făcut foarte fericit. La spital, tot îmi spuneau că voi primi din ce în ce mai multe flori. A fost ciudat. Pentru că nu mă așteptam ca oamenii să trimită flori, doar pentru că am murit timp de cinci minute.
A fost extraordinar, dar a fost foarte drăguț din partea tuturor și mi-a fost de mare ajutor să primesc toate acele urări de bine.
Și oamenii încă îmi scriu!”, a transmis Eriksen.

Ce le-a transmis Eriksen fanilor. „A trecut ceva timp. Mulțumesc pentru toată dragostea”

O parte din interviul acordat în Danemarca a fost postat de Christian Eriksen pe contul său de Twitter, alături de un mesaj dedicat fanilor:

A trecut ceva timp. Sper că acest videoclip demonstrează ce simt față de toate mesajele, scrisorile, mail-urile, florile, gândurile și tot ce am primit de la voi. Mulțumesc pentru toată dragostea”, a scris Eriksen pe contul său de Twitter.

Christian Eriksen e gata să revină în fotbal. „O să facă anunțul în curând”

Martin Schoots, agentul care îl reprezintă pe Eriksen, a anunțat recent care sunt planurile fotbalistului. Potrivit dezvăluirilor făcute de acesta, Eriksen a fost cel care a decis să plece de la Inter Milano. Și asta, deoarece regulile îi interziceau să mai evolueze în fotbalul italian.
Cu toate acestea, mijlocașul nu se gândește să se retragă și în curând va dezvălui la ce echipă urmează să joace:

Toată lumea trebuie să urmeze regulile care există de ani buni. După acel incident nefericit, am știut că pentru el capitolul Serie A s-a încheiat. Christian e ambițios, e total pregătit de revenire.

El trebuie să fie primul care să discute despre viitorul său și o să o facă în curând”, a spus Schoots, agentul lui Eriksen, conform Football Italia.

De-a lungul carierei, Eriksen a evoluat pentru Ajax, Tottenham și Inter Milano. Pentru naționala din Danemarca, Eriksen a marcat 36 de goluri în 109 meciuri.
Trei titluri, o Cupă și o Supercupă a Olandei a cucerit Eriksen cu Ajax. Alături de Inter, Eriksen a cucerit titlul în sezonul 2020 – 2021.

Surpriză de proporții în cazul lui Christian Eriksen. Unde se pregătește mijlocașul danez după ce și-a reziliat contractul cu Inter.