Dan Petrescu a izbucnit la conferința de presă: „Am vrut VAR-ul și acum avem 1000 de probleme!” Ce l-a enervat pe antrenorul lui CFR Cluj

Robert Zanfir 29.01.2023, 16:27
Dan Petrescu a izbucnit la conferința de presă: „Am vrut VAR-ul și acum avem 1000 de probleme!” Ce l-a enervat pe antrenorul lui CFR Cluj

Dan Petrescu (54 de ani) critică modul în care sistemul VAR este folosit în fotbalul românesc. Antrenorul lui CFR Cluj spune că arbitrii nu se folosesc de sistemul de video-arbitraj atunci când jocul o impune.

Superliga a revenit din vacanță cu același probleme. Fanii lui U Cluj au acuzat arbitrajul de la meciul cu Rapid, 0-0. Partida a deschis runda 23 din Superliga și s-a jucat pe un teren execrabil. Condițiile de joc i-au dat bătăi de cap și arbitrului, nu doar celor două tabere. Între altele, gazdele au cerut un penalty, dar Marian Barbu a lăsat jocul liber, fără a consulta sistemul VAR.

Dan Petrescu a izbucnit la conferința de presă. Ce l-a enervat pe antrenorul lui CFR Cluj

Despre faza controversată de pe Cluj Arena a vorbit și Dan Petrescu. Antrenorul campioanei a fost unul dintre susținătorii vocali ai sistemului VAR. Acum, „Bursucul” spune că nu înțelege modul în care arbitrii se folosesc de video-arbitraj.

„De ce dracu am mai pus VAR-ul dacă nu ne uităm la el? Nu mai înțeleg. Am vrut VAR-ul și acum avem 1000 de probleme mai mari. Nici nu ne uităm la el”, a spus Dan Petrescu înaintea meciului cu FC Voluntari, care va închide etapa.

Reacția lui Dan Petrescu vine în urma unei faze în care U Cluj ar fi putut primi lovitură de la 11 metri. Onea l-a faultat în careu pe Oancea, dar Marian Barbu a indicat doar repunere de la 6 metri, fără a consulat reluările VAR.

Am înțeles că am avut și un 11 metri clar, nu știu de ce nu a vrut să consulte sistemul VAR, dar e un alt subiect, trist.
Ioan Ovidiu Sabău, la finalul partidei de pe Cluj Arena.

Gică Popescu: „Cum să nu chemi arbitrul să se uite?!”

Despre greșeala de arbitraj din timpul partidei U Cluj – Rapid a vorbit și Gică Popescu. Cum Farul este implicată direct în lupta de la vârful clasamentului, președintele contănțenilor a criticat foarte dur decizia „centralului”:

„Știți ce e ciudat? Avem VAR! Cum să nu chemi arbitrul de centru să se uite? Dumnezeule! Am înțeles, e frumos, e centenar, dar nu așa! Ajunge, asta e sfidare! Ce să facem, să asistăm la greșelile în favoarea Rapidului? Când ai un asemenea arbitraj, ce să faci? Să tăcem toți din gură și să stăm cu capul în pământ?!”, a declarat Gică Popescu, la PrimaSport.

Acolo nu mai ai ce să îi faci, acolo, la revedere, nu mai ai ce să îi faci. VAR-ul îl obligă pe arbitru să fie mai corect. Chiar dacă va greși, e om, greșește, acum nu poți crede că cineva face, drege. Nu îmi e frică, la revedere, acum e foarte bine,
Gigi Becali

Urmăriți Playsport.ro și pe