U Cluj – Rapid 0-0. Fotbal în noroi. Giuleștenii riscă să fie lăsați în spate de rivalii de la FCSB

Gabriel-Alexandru Ioniță 27.01.2023, 22:02
U Cluj – Rapid 0-0. Fotbal în noroi. Giuleștenii riscă să fie lăsați în spate de rivalii de la FCSB

U Cluj și Rapid au terminat la egalitate, scor 0-0, în primul meci al etapei cu numărul 23 din Superligă, meci care s-a disputat pe un gazon aproape impracticabil pe Cluj Arena. În urma acestui rezultat, echipa antrenată de Adrian Mutu a urcat provizoriu pe locul 3 în clasament, cu 42 de puncte, unul în plus față de FCSB. Echipa roș-albastră are însă un meci mai puțin disputat. Ea va juca duminică, pe Arena Națională, contra Farului Constanța.

De partea cealaltă, „șepcile roșii” ajung la 23 de punce și trec momentan în clasament cu un punct peste Chindia Târgoviște, pe locul 13, primul de baraj. De asemenea, și echipa lui Ioan Ovidiu Sabău ar putea fi depășită până la finalul etapei de către dâmbovițeni.


U Cluj 0-0 Rapid

Final de meci!

Min. 86: Șutul violent trimis de Pănoiu este deviat în corner de Remacle.

Min. 80: La poarta cealaltă, Moldovan a scos fabulos, cu piciorul, șutul trimis de Vlădoiu din alunecare. 

Min. 77: Alex Ioniță a șutat peste poartă cu interiorul piciorului stâng.

Min. 74: Replica rapidiștilor! Iliev a scos spectaculos, de la vinclu, șutul trimis de Costache din 13 metri!

Min. 70: Ocazie U Cluj! Șutul bun trimis de Remacle s-a dus puțin pe lângă poarta lui Moldovan, care fusese prins pe picior greșit.

Min. 54: Onea a șutat puternic în plasa laterală a porții lui Iliev.

Min. 51: Săpunaru a trimis pe lângă poartă cu o lovitură de cap din 7 metri, în urma unei lovituri libere executate din partea dreaptă.

A început repriza secundă!

Finalul primei reprize!

Min. 28: Remacle a șutat violent cu piciorul stâng din colțul careului de 16 metri, dar mingea s-a dus peste poartă.

Min. 26: Chipciu a șutat de la distanță, însă direct în brațele lui Horațiu Moldovan.

Min. 8: Ocazie uriașă pentru Rapid! Dugandzic a fost blocat excelent de portarul Iliev, cu piciorul, din 7 metri.

A început meciul! Jocul se dispută pe o ploaie torențială, iar suprafața de joc nu se prezintă în cele mai bune condiții, după ninsoarea care a căzut joi la Cluj-Napoca. 


Echipele de start:

U Cluj (3-4-3): Iliev- Ilie, Miron, Simion- Vlădoiu, Remacle, Bic, Oancea- Chipciu, Stoica, Fulop
Rezerve: Gorcea, Pițian, Ispas, Pires, Trif, Filip, Haită, Gomes, Bălan
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Rapid (4-3-3): Moldovan- Onea, Săpunaru, Iacob, Morais- Kait, Albu, Emmers- Ioniță, Dugandzic, Pănoiu
Rezerve: Drăghia, Ștefan, Crepulja, Ignat, Sefer, Ciobanu, Costache, Crivac, Luckassen
Antrenor: Adrian Mutu


U Cluj – Rapid, fotbal în mocirlă

La Cluj-Napoca a nins destul de mult în ziua de dinaintea meciului, astfel încât suprafața de joc, care oricum nu se prezenta în cele mai bune condiții, este acum aproape impracticabilă. Așadar, sunt șanse foarte mari să avem parte de un meci de luptă, asemănător celui disputat de cele două echipe, pe același stadion, la finalul anului trecut, în Cupa României.

În mod normal, erau premise pentru ca acest meci să fie unul de o calitate destul de ridicată. U Cluj a prestat un fotbal solid în primul meci oficial din acest an. Tot pe teren propriu, „șepcile roșii” au învins FC Voluntari cu scorul de 2-1, dar jocul a fost mai bun decât o arată scorul. De asemenea, Rapid i-a surclasat pe cei de la Sepsi, în Giulești. Echipa lui Adrian Mutu s-a impus cu 3-0, după un hat-trick de senzație reușit de Marko Dugandzic, încă din prima repriză.

De asemenea, ambele echipe au mare nevoie de puncte. U Cluj pentru a scăpat de zona fierbinte a clasamentului. Iar Rapid pentru a se distanța din nou, provizoriu, la 3 puncte de rivalii de la FCSB.

Duel extrem de interesant între cele două bănci tehnice

Fără îndoială, unul dintre principalele puncte de atracție de la această partidă va fi reprezentat de duelul dintre Ioan Ovidiu Sabău, revenit în antrenorat după aproape 10 ani, și Adrian Mutu, un tehnician aflat în plină ascensiune. Cei doi au fost, se știe deja foarte bine, doi fotbaliști de mare valoare și se respectă reciproc foarte mult, după cum au ținut să sublinieze și la conferințele de presă susținute înaintea meciului de pe Cluj Arena.

Mutu mi se pare din ce în ce mai matur, mai echilibrat. A crescut foarte mult ca și antrenor. Fotbalul românesc are nevoie de astfel de oameni care au reprezentat fotbalul nostru la cel mai înalt nivel”, a spus Ioan Ovidiu Sabău.

De asemenea, „Briliantul” și-a lăudat omologul: „Eu și Sabău ne cunoaștem foarte bine. Îl respect foarte mult. Deja a schimbat tactica echipei. Are mentalitate de fotbalist mare și va încerca să-și pună amprenta pe jocul echipei. A început cu o victorie și echipa are un moral bun”.

Cum ar putea arăta cele două echipe:

U Cluj: 23. Iliev – 18. Fl. Ilie, 6. A. Miron, 44. D. Ispas – 2. Vlădoiu, 8. Remacle, 94. Bic, 26. Oancea – 27. Chipciu, 93. Thiam, 80. L. Fulop
Rezerve: 33. Gorcea, 7. I. Stoica, 9. A. Bălan, 10. Haită, 16. I. Filip, 17. Pițian, 21. Ze Gomes, 52. R. Pires, 98. G. Simion
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Rapid: 31. H. Moldovan – 19. Onea, 22. Săpunaru, 21. Dr. Grigore, 13. J. Morais – 14. Kait, 23. Al. Albu, 25. Emmers – 7. Sefer, 45. Dugandzic, 10. Ad. Ioniță II
Rezerve: 90. Drăghia, 3. Fl. Ștefan, 4. Crepulja, 6. P. Iacob, 8. A. Ciobanu, 9. V. Costache, 17. Pănoiu, 18. Belu, 42. Luckassen
Absenți: Papeau (accidentat)
Antrenor: Adrian Mutu

Urmăriți Playsport.ro și pe