Dan Petrescu, amenințări fără precedent: „Voi cere amânarea meciului!” Ce l-a enervat pe antrenorul CFR-ului după reprogramarea partidei Farul – FCSB

Robert Zanfir / 24.10.2021, 17:35
Dan Petrescu, amenințări fără precedent: „Voi cere amânarea meciului!” Ce l-a enervat pe antrenorul CFR-ului după reprogramarea partidei Farul – FCSB

Dan Petrescu s-a declarat dezamăgit de soluția găsită de LPF în cazul FCSB, care a cerut amânarea partidei cu Farul, din cauza infectărilor cu noul coronavirus, dar și a accidentărilor.

În ziua în care întreaga lume este cu ochii ațintiți pe primul El Clasico fără Messi și Ronaldo, Liga 1 ar fi trebuit să programeze duelul dintre Farul și FCSB. Echipa lui Edi Iordănescu a cerut, însă, amânarea partidei, din cauza cazurilor de COVID-19 care au afectat lotul echipei. Roș-albaștrii nu au putut trece pe listă cel puțin 13 jucători, atât cât prevede regulamentul.

Dan Petrescu, amenințări fără precedent. Ce l-a enervat pe antrenorul CFR-ului după reprogramarea partidei Farul – FCSB

LPF i-a dat dreptate echipei lui Gigi Becali și a reprogramat partida, care se va juca pe 4 noiembrie. Decizia l-a enervat teribil pe Dan Petrescu. Antrenorul lui CFR Cluj este nemulțumit de faptul că liga nu l-a ajutat în situații similare.

E un caz incredibil. Cred că va crea un precedent. CFR a avut nevoie de amânări, s-au jucat foarte multe meciuri, mai ales acum doi ani, când jucam în cupele europene și aveam rezultate foarte bune. Când aveam nevoie de o amânare, nu interesa pe nimeni.

Mi se pare aiurea să amâni un meci pentru că sunt jucători accidentați. Eu știu că se suspendă pentru COVID, nu pentru jucători accidentați. Deci e o decizie care va crea probleme în continuare.
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj.

Amenințare fără precedent a lui Dan Petrescu

CFR Cluj este liderul Ligii 1, dar ardelenii au pierdut din diferența de până acum față de urmăritoare. Universitatea Craiova s-a apropiat la doar cinci pași, după victoria la scor cu Academica Clinceni.

„Cred că, dacă voi avea jucători accidentați, voi cere amânarea meciului. Dacă ai numai cazuri de COVID și n-ai 13 jucători, mi se pare corect să nu joci. Dar dacă ai și accidentați, nu mi se pare corect”, a spus Dan Petrescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Pentru CFR Cluj urmează meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe, programat luni, de la 20:30

Aceste norme regulamentare nu condiționează imposibilitatea alinerii unui număr de minim 13 jucători, de cauze strict legate de Covid 19. În acest sens, în determinarea numărului minim de jucători disponibili, trebuie avuți în vedere, atât jucătorii depistați cu Covid-19, cât și jucătorii aflați în alte situații care determină imposibilitatea obiectivă a participării lor la jocuri (spre exemplu, dar fără a se limita la: jucători accidentați, aflați în stare de suspendare, etc).
Fragment din explicația LPF