Dan Petrescu are un aliat important în războiul cu Neluțu Varga. Acționar CFR: „E bine așa, să se continue cu el”

Gabriel-Alexandru Ioniță 22.09.2022, 23:01
Dan Petrescu are un aliat important în războiul cu Neluțu Varga. Acționar CFR: „E bine așa, să se continue cu el”

Dan Petrescu se bucură de susținerea lui Ștefan Gadola, acționar minoritar la CFR Cluj, în conflictul cu Neluțu Varga, acționarul majoritar al campioanei României. Acesta este de părere că pentru echipă este cel mai bine ca „Bursucul” să continue pe banca tehnică.

Dan Petrescu are parte de susținerea totală a unuia dintre acționarii de la CFR Cluj

Gadola a admis că echipa din Gruia nu joacă un fotbal plăcut ochiului, dar a spus că în ultimă instanță doar rezultatele contează. Aici chiar a și lansat o „săgeată” către adversarele din Superligă și, cel mai probabil, în mod special către cei de la FCSB.

Cu toate că și-a manifestat susținerea față de Dan Petrescu, Ștefan Gadola a pus în același timp și presiune pe antrenorul de 54 de ani. El a spus că este nevoie ca echipa campioană să se califice în acest sezon în fazele eliminatorii din Conference League, în contextul în care startul a fost total ratat, cu doar un punct obținut în primele două meciuri din grupă.

„E clar, se merge mai departe cu Dan Petrescu, totul e foarte bine. Pentru mine, e bine așa, să se continue cu Dan Petrescu. Eu am învățat de la el (n.r. de la Dan Petrescu) ceva, faptul că doar rezultatele contează. El nu joacă spectaculos, e adevărat, dar, haideți să judecăm, el este responsabil pentru rezultate. Am pierdut suporterii care iubesc fotbalul. Sunt alte echipe care joacă frumos, nu vreau să dau nume, și unde sunt? Obiectivele sunt clare, titlul și primăvara europeană. Da, în acest an e nevoie și de primăvara europeană”, a spus Ștefan Gadola potrivit digisport.ro.

Antrenorul campioanei, tiradă în direct la TV

La câteva ore de la aceste declarații ale lui Gadola, Dan Petrescu a ieșit în spațiul public și a ținut să facă unele precizări. El a spus din nou că nu își va da demisia și i-a transmis lui Neluțu Varga că nu îl interesează foarte mult dacă este el mulțumit sau nu de ceea ce se întâmplă la echipă.

„Am fost foarte bolnav, acum sunt mult mai bine. Am făcut două teste de COVID, sunt negative. A fost o răceală. Azi am început antrenamentele. Eu n-am zis că vreau să plec de la CFR. Cineva a vrut să arunce o informație, n-am înțeles de ce s-a făcut atâta tam-tam. M-a sunat multă lume și n-am vrut să vorbesc. Am vrut să mă fac bine. N-am înțeles nimic din ce a fost. Nu vreau să plec de la CFR!

Dacă cei din conducere vor considera că n-am rezultate, n-am ce să fac. Eu nu sunt patronul echipei să decid. Am contract doi ani, vreau să-i duc la capăt. Dacă mă dau afară, trebuie să-mi plătească clauza de 400.000 de euro. E foarte simplu. Sau poate să vină o echipă din Anglia, una foarte bună, să-mi plătească clauza și să mă ia. Doar așa pot să plec de la CFR, sunt singurele variante, dar eu nu vreau să plec.

Dan Petrescu: „Ce să fac eu dacă e nemulțumit patronul?”

În contractul meu nu scrie că trebuie să iau campionatul, să intru în grupe. Am un salariu și iau bonusuri dacă iau campionatul sau mă calific în grupe. Nu e o clauză care să spună că plec dacă sunt pe ultimul loc. E foarte clar contractul, cu salariu și clauza de reziliere! Trebuie respectat de club, ca peste tot. Eu consider că mi-am făcut datoria. Stau 12 ore la club, 7/7, de ce trebuie să plec eu de la clubul ăsta?

Sunt unii care vor să plec, dar nu din club! S-au plictisit să câștige CFR campionatul. Știți că iau campionatul dacă rămân eu. Patronul poate să zică ce vrea. Ce pot să fac eu dacă e nemulțumit de cum joacă echipa? Toată lumea poate să spună ce vrea, e democrație. Patronul are voie să zică ce vrea el! Eu am voie să zic ce vreau, restul e cancan!”, a spus Dan Petrescu la Orange Sport.