Dan Petrescu e pe lista lui Celtic Glasgow. Ce șanse are românul să preia forța din Scoția

Giosanu Catinca 24.02.2021, 17:55
Dan Petrescu e pe lista lui Celtic Glasgow. Ce șanse are românul să preia forța din Scoția

Neil Lennon a demisionat după rezultatele dezastruase pe care le-a înregistrat la Celtic. În urma gestului său, au apărut informații conform cărora Dan Petrescu ar fi intrat în vizorul oficialilor din Glasgow. Ce șanse are românul să preia forța din Scoția?

Dan Petrescu e pe lista lui Celtic Glasgow

Celtic Glasgow a rămas fără antrenor după ce Lennon și-a dat demisia.

Clubul a anunțat oficial decizia lui Neil Lennon de a pleca după sezonul extrem de slab pe care l-au avut scoțienii. Aceștia au fost eliminați din cupele europene, iar acum formația se află la 18 puncte distanță de liderul Rangers în campionat. Având în vedere această situație, fotbaliștii vor pierde titlul pentru prima dată în ultimii 10 ani.

Toate acestea, l-au afectat pe tehnicianul formaţiei din Glasgow. El a ales să îşi înainteze demisia, recunoscând că nu a făcut o treabă destul de bună cu echipa aflată la dispoziţia sa şi a ales să lase locul altcuiva.

Celtic Football Club anunță astăzi că Neil Lennon și-a dat demisia din poziția de antrenor, cu efect imediat. Îi mulțumim lui Neil pentru tot ce a făcut la club și îi dorim mult succes pe viitor.”, se arată în comunicatul emis de clubul din Scoția.

Până la deciderea unui antrenor permanent, conducerea formației va fi preluată de asistentul John Kennedy.

Celtic a rămas fătă antrenor
Celtic a rămas fătă antrenor / Sursa Foto: Captură Twitter @Celtic Football Club

Ce șanse are românul să preia forța din Scoția

Neil Lennon a demisionat pentru a doua oară de la Celtic. Nord-irlandezul reuşise să câştige 4 titluri şi 2 cupe în 2 mandate cu echipa din Glasgow. Cu toate acestea, fostul jucător al lui Celtic nu a putut să concureze cu Rangers în această stagiune şi a ales să părăsească echipa.

Printre cei care ar putea să preia echipa se numără mai mulţi foşti antrenori din Premier League. Roberto Martinez, actualul antrenor al Belgiei şi fost la Everton, are cota 4.33. Și Rafa Benitez, fost la Valencia, Liverpool şi Newcastle, ar putea să îi antreneze pe scoțieni. El are cota 6.50. În schimb, Frank Lampard, fost la Derby County şi Chelsea, are o cotă de 8.00.

Pe lista lui Celtic se află şi Dan Petrescu. După despărţirea de Kayserispor, tehnicianul român este în căutarea unei noi echipe, însă este puțin probabil ca acesta să vină în Scoţia. Tehnicianul român este cotat la 26.00 ca fiind următorul antrenor al formaţiei.

Cer este că în momentul de față Celtic doreşte ca echipa să joace un fotbal ofensiv, iar Dan Petrescu nu pare o opţiune realistă pentru gruparea din Glasgow.