UPDATE: Gică Hagi neagă negocierile pentru preluarea echipei Celtic Glasgow

Radu Oprișan 03.01.2021, 17:39
UPDATE: Gică Hagi neagă negocierile pentru preluarea echipei Celtic Glasgow

UPDATE, ora 00:40: Gică Hagi a emis un comunicat de presă scurt în care neagă negocierile cu echipa scoțiană Celtic Glasgow. Antrenorul român susține că nu există nicio discuție cu formația de pe Celtic Park.

Știre inițială

Gică Hagi se află de mai multe săptămâni în Scoția. Pe lângă faptul că își monitorizează fiul, Ianis, la meciurile celor de la Rangers, fostul selecționer are și un alt scop. Potrivit unor surse importante, există o ofertă pentru „Rege” de la o echipă din grupele Europa League. Gică Hagi pleacă de Viitorul pentru a da curs provocării carierei sale de antrenor.

Ofertă pentru „Rege” de la o echipă din grupele Europa League. Gică Hagi pleacă de la Viitorul

În vreme ce Ianis Hagi continuă seria evoluțiilor bune în tricoul lui Glasgow Rangers, tatăl „internaționalului” român poate semna cu o nouă echipă. Există informații că plecarea lui Gheorghe Hagi în Scoția are legătură și cu această mutare neașteptată. În ultima vreme, au apărut zvonuri despre plecarea iminientă a „Regelui” la o echipă din străinătate. S-a vorbit despre zona arabă, însă de curând au apărut indicii despre o altă destinație.

Oferta pentru Rege de la o echipa din Europa League. Gica Hagi pleaca de la Viitorul Constanta
Oferta pentru Rege de la o echipa din Europa League. Gica Hagi ar putea pleca de la Viitorul Constanta

O formație calificată în grupele Europa League este interesată de serviciile lui Gică Hagi, iar negocierile au fost demarate încă din ultimele zile ale anului trecut. Persoane din anturajul fostului căpitan al naționalei, susțin că Hagi ar putea pleca de la Viitorul în perioada imediat următoare.

Sursele noastre susțin că în acest moment, Gică Hagi s-ar afla în tratative cu rivala de moarte a lui Rangers. Celtic Glasgow și l-ar dori insistent pe Gică Hagi după un sezon compromis în totalitate. Mai mult, tot în această perioadă, antrneorul român a primit propuneri de a antrena formații din Turcia și Spania.

„Război” în familia Hagi?

În cazul în care Gică Hagi ar ajunge la Celtic Glasgow, fotbalul românesc ar asista la un episod cu totul și cu totul special. Seniorul ar deveni, în premieră, rivalul fiului său, legitimat, momentan, la Rangers.

Varianta venirii lui Gică Hagi pe banca alb-verzilor din Glasgow este cât se poate de plauzibilă. Celtic are un sezon dezastruos pe toate planurile. A părăsit Europa rușinos, fiind ultima într-o grupă cu AC Milan, Lille și Sparta Praga, iar șansele la campionat sunt aproape nule.

celtic Glasgow ar putea deveni noua echipă a lui Gică Hagi
Celtic Glasgow ar putea deveni noua echipă a lui Gică Hagi

În acest weekend, Celtic a pierdut marele derby al orașului în fața marii rivale, Rangers. Diferența dintre cele două rivale este de 19 puncte, însă Celtic are 3 jocuri mai puțin.

Neil Lennon este actualul tehnician al „alb-verzilor”, acesta sosind pe Celtic Park în 2019. Celtic este campioana ultimelor 9 sezoane în Scoția, iar în palmares are 51 de titluri interne și 40 de cupe ale Scoției. Pe plan internațional este câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni, în anul 1967 și finalistă a aceleași competiții doi ani mai târziu.

Hagi a confirmat că vrea să revină pe banca tehnică

Prezent recent la emisiunea „Preitenii lui Ovidiu”, la gsp.ro, Gică Hagi i-a transmis lui Ovidiu Ioanițoaia că se gândește la revenire. După ce a decis să se retragă de la Viitorul Constanța, fostul mare fotbalist al României pare decis să se întoarcă la antrenorat. Numai că dorința „Regelui” este de a antrena în străinătate:

„Există șansa să mă întorc în antrenorat. Iubesc această meserie, m-am dedicat, am muncit. Am fost foarte sus, am coborât la zero, am luat-o de la capăt la Ovidiu, de pe câmp. Am ajuns, am demonstrat, și acum vreau să am provocările mele. Iubesc meseria asta, dar vreau provocările mele. Atât vă zic!”, a spus Hagi la „Prietenii lui Ovidiu”.

Surse demne de încredere susțin că există o ofertă pentru „Rege” de la o echipă din grupele Europa League. Gică Hagi pleacă de la Viitorul în cazul în care va ajunge la un acord cu formația interesată de serviciile sale.

După ce și-a agățat ghetele în cui, Gheorghe Hagi s-a dedicat carierei de antrenor. Pe rând, „Regele” a antrenat echipa națională a României, Galatasaray Istanbul, Bursaspor, Steaua București, Viitorul Constanța și Politehnica Timișoara. Ca antrenor, Hagi a câștigat Cupa Turciei cu Galatasaray, campionatul, cupa și supercupa României cu Viitorul Constanța.

Urmăriți Playsport.ro și pe