Dan Petrescu năruie speranțele șefului FRF, Răzvan Burleanu. „Am fost clar”

Bădulescu Silvian / 28.11.2021, 21:23
Dan Petrescu năruie speranțele șefului FRF, Răzvan Burleanu. „Am fost clar”

Federația Română de Fotbal continuă să caute selecționer, după ce contractul lui Mirel Rădoi va expira pe 30 noiembrie. Au fost încercate mai multe piste, printre care Gică Hagi sau chiar Răzvan Lucescu.

Dan Petrescu, următorul pe listă

FRF, prin Mihai Stoichiță, directorul tehnic, sau Răzvan Burleanu, președinte, au încercat în ultimele zile să îi aducă, pe rând, pe Gică Hagi și Răzvan Lucescu. „Regele” a refuzat echipa națională pentru a-și continua proiectul început la Farul Constanța.

În ceea ce-l privește pe Răzvan Lucescu, acesta s-a întors la PAOK Salonic în vară, după ce a mai fost tehnicianul echipei în perioada 2017-2019, timp în care a cucerit un titlu și două cupe. Ca și Gică Hagi, el dorește să continue la echipa de club la care se află în acest moment.

Se pare că următorul antrenor pe lista Federației este Dan Petrescu. Numele acestuia a fost vehiculat în legătură cu postul de selecționer în ultimele zile. Totuși, antrenorul liderului la zi a declarat că nu a fost contactat de nimeni.

În cadrul conferinței de presă premergătoare partidei cu Academica Clinceni, el a afirmat că nu a luat legătura cu el nimeni din conducerea FRF.

Despre acest subiect aș vrea să spun că nu m-a căutat nimeni și că nu m-am întâlnit cu nimeni de la Federație. Punct! Am fost clar. Nici conducerea nu mi-a transmis nimic!” a spus acesta.

Zilele trecute, Neluțu Varga, patronul de la CFR Cluj a ținut să sublinieze că Dan Petrescu este antrenorul echipei și că nu se pune problema despărțirii de acesta.

„Federația l-a ales deja pe Mutu”

Pe lângă Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu, în presă au mai fost discutate și numele lui Edi Iordănescu și Adrian Mutu. Primul este liber după ce și-a reziliat contractul cu FCSB, în timp ce „Briliantul” nu mai are angajament, după ce a fost dat afară de la FC U Craiova.

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a transmis că FRF s-a reorientat după refuzurile primite în ultima perioadă. În opinia lui, conducerea FRF ar urma să îl numească în funcția de selecționer al echipei naționale de seniori pe Adrian Mutu.

Adrian Mutu. Rezervă, Edi Iordănescu. Dar Federația l-a ales deja pe Mutu” a spus acesta pentru ProX.

Mutu a fost selecționer al reprezantivei under-21 în perioada 2019-2021. El a calificat naționala de tineret la Campionatul European Under21 din acest an și a terminat neînfrânt într-o grupă cu Olanda, Germania și Ungaria.