Dan Petrescu, prima reacție după debutul cu stângul din Turcia

Radu Bordei 16.01.2021, 23:04
Dan Petrescu, prima reacție după debutul cu stângul din Turcia

Dan Petrescu a debutat cu stângul în Turcia. Misiunea de salvare a ceor de la Kayserispor se anunță mult mai grea decât credea fostul tehnician de la CFR Cluj. Antrenorul român va trebui să schimbe multe lucruri la noua sa echipă ca să atingă obiectivul trasat. Iar primul meci i-a arătat antrenorului că mai are mult de muncă. 

Kayserispor a pierdut chiar în fața fostei echipe a lui Marius Șumudică. Gaziantep s-a impus cu 2 la 1.

Dan Petrescu a debutat cu stângul în Turcia

Dan Petrescu spera că întreaga situație cu plecarea forțată a lui Șumudică îi va afecta pe cei de la Gaziantep. Kayserispor spera să profite de această conjunctură pentru a obține punctele necesare. Din păcate pentru Petrescu, lucrurile nu au stat așa. Chiar un român i-a dat lovitura decisivă. Alex Maxim își continuă parcursul excelent și a marcat golul decisiv. Iar Gaziantep rămâne în cursa pentru primele locuri. Fosta echipă a lui Marius Șumudică este pe locul 3, iar o clasare pe podium nu pare imposibilă în acest moment.

Alex Maxim l-a „îngropat” pe Petrescu

În schimb Dan Petrescu și Kayserispor rămân în subsolul clasamentului, pe locul 18 din 21. În 18 etape disputate, Kayseri a câștigat doar 16 puncte, iar Dan Petrescu trebuie să îmbunătățească repede această zestre.

Petrescu, mulțumit de joc, nu de rezultat

Dan Petrescu s-a agitat pe marginea terenului, dar la final s-a recunoscut învins. Românul a admis că echipa sa nu a făcut îndeajuns de multe lucruri bune pentru a obține măcar un punct. Totuși, antrenorul a găsit și lucruri pozitive.

Am dat dovada de caracter, am luptat mult, dar am pierdut. Sunt mulțumit de joc, absolut, nu am ce reproșa. Dar rezultatul nu ne face fericiți, nimeni nu va fi bucuros când pierdem, a declarat Petrescu la finalul meciului.

„Bursucul” se declară mulțumit de faptul că echipa sa și-a creat ocazii importante, dar totuși, așteaptă mai multă precizie în fața porții. Antrenorul așteaptă mult mai multă eficiență de la fotbaliștii lui.

Doar Săpunaru a fost pe teren

Veteranul de 36 de ani a fost prezent în apărare. Fundașul central român a încercat să organizeze defensiva, fără succes. Dan Petrescu nu s-a putut baza și pe Silviu Lung jr, dar mai ales pe Denis Alibec. Atacantul de 30 de ani nu a fost disponibil pentru această partidă. Dan Petrescu speră ca Alibec să ajute la rezolvarea problemelor din atac.

Antrenorul mai așteaptă și transferuri. Kayserispor i-a adus deja un fotbalist dintre cei ceruți, dar mai mult ca sigur vor exista și alte transferuri. Damjan Djokovic ar putea fi următoarea țintă a celor de la Kayserispor.

Urmăriți Playsport.ro și pe