Dan Petrescu s-a întrecut pe sine la conferința de presă dinaintea returului cu Slavia Praga: „Cehii vor ajunge în finală!”

Robert Zanfir 12.10.2022, 22:18
Dan Petrescu s-a întrecut pe sine la conferința de presă dinaintea returului cu Slavia Praga: „Cehii vor ajunge în finală!”

Dan Petrescu (54 de ani) a declarat la conferința de presă dinaintea meciului cu Slavia Praga că cehii au o echipă foarte valoroasă, capabilă să ajungă în finala Conference League. CFR Cluj primește vizita Slaviei Praga, într-o partidă care contează pentru runda a 4-a din grupele competiției.

Patru puncte! Atât a adunat fiecare dintre echipele grupei G din Conference League. Victoria obținută de CFR la Praga a aruncat în aer calculele, iar Dan Petrescu are șansa de a obține o nesperată calificare în primăvara europeană. Antrenorul se confuntă cu mai multe probleme de lot, dar și-a pus deja în aplicare planul. Și-a ridicat adversarul în slăvi.

Dan Petrescu s-a întrecut pe sine la conferința de presă dinaintea returului cu Slavia Praga

CFR Cluj – Slavia Praga este programat joi, de la 19:45, și poate fi urmărit în format Live Text pe Playsport.

„E important rezultatul, chiar dacă luăm gol, trebuie să fie un rezultat pozitiv. Toată lumea crede că eu nu vreau să iau gol. Eu îmi doresc să câștig. (…)

Slavia are un lot fantastic, de 30 de jucători. Le-au lipsit câte zece jucători și la meciul cu Sivasspor, și la meciul cu Balkani, dar au un lot atât de bun încât nu se vede când lipsește cineva. Eu sper să greșesc, dar cred că vor ajunge foarte departe.

Anul trecut au ajuns în sferturi, eu îi văd în finală. Au un lot foarte bun și un antrenor care e de cinci ani la echipă. E un lucru important să stai cinci ani la o echipă. Înseamnă că antrenorul cunoaște foarte bine lotul și jucătorii”, a spus Dan Petrescu la conferința de presă.

Deac, Bordeianu și Burcă, incerți

Dan Petrescu nu a scăpat de veșnicile probleme de lot. Bordeianu este aproape refăcut, dar va trebui să trecă proba ultimului antrenament. Deac s-a accidentat cu UTA, dar ar putea avea parte de o refacere minune.

În schimb, Andrei Burcă nu are nicio șansă de a juca. Playsport a anunțat că fundașul s-a ales cu mai multe șuruburi în mână, astfel că perioada de refacere va mai dura.

„Vom vedea azi la antrenament dacă Deac va fi apt. Vrea să se antreneze, nu l-am văzut niciodată în cinci ani să nu se antreneze. Cred că vrea să joace, dar să vedem cum va fi la antrenamente. Dacă va fi bine, va juca sau va sta pe bancă, dar trebuie să treacă de antrenamentul de azi.

Bordeianu și Burcă, la fel și ei, vom vedea la antrenament. La Andrei e mai greu cu mâna. Cu mâna fracturată, îi e frică să nu cadă. Cu genunchiul e mai ușor. Genunchiul arată bine.

Au făcut două antrenamente cu echipa. Dacă trec și de cel de azi, cred că vor fi în lot, dar asta nu înseamnă că vor fi titulari”, a transmis Dan Petrescu.

E adevărat că e un moment foarte greu pentru mine. După cum ştiţi, un prieten care a fost non stop pe lângă mine, indiferent că am fost în China, în Rusia sau în Qatar… a fost lângă mine. E foarte greu, dar trebuie să îmi fac meseria. Am făcut-o şi în meciul cu UTA cu demnitate. Dacă nu aş fi putut să vin la meci, spuneam. E clar că nu e uşor, dar meseria merge înainte”,
Dan Petrescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe