Dan Petrescu s-a pus pe treabă la Kayserispor. A transferat un atacant, care valorează 800.000 de euro

Marian Cărăvan 23.01.2021, 20:00
Dan Petrescu s-a pus pe treabă la Kayserispor. A transferat un atacant, care valorează 800.000 de euro

Dan Petrescu s-a pus serios pe treabă la Kayserispor. Are o misiune grea în acest sezon, după ce a preluat echipa în „zona fierbinte” a clasamentului. A obținut o victorie importantă, 2-0 contra campioanei Istanbul Bașakșehir, dar l-a pierdu temporar pe Alibec, accidentat în acest meci. „Bursucului” i-au venit imediat întăriri. Un atacant croat a semnat de urgență cu Kayserispor.

Dan Petrescu s-a pus serios pe treabă la Kayserispor. A transferat un atacant, care valorează 800.000 de euro

Dan Petrescu nu mai poate miza apriximativ șase săptămâni pe atacantul român Dennis Alibec. Autor al unei „duble” de senzație cu Istanbul Bașakșehir, Alibec s-a accidentat în meciul de marți și va fi nevoit să stea pe tușă până se va recupera. În aceste condiții, Dan Petrescu a cerut întăriri, iar doleanța sa a fost satisfăcută de urgență. La Kayserispor a venit un atacant croat în vârstă de 29 de ani. Anton Maglica a semnat cu Kayseri până la finalul actualului sezon din Super Lig. Este un jucător cu care Dan Petrescu a mai colaborat o scurtă perioadă în China, la Guizhou Hengfeng.

Anton Maglica a venit la Kayserispor din postura de jucător liber de contract, după ce s-a despărțit de Guizhou Hengfeng. Născut la data de 11 noiembrie 1991, la Brcko, în Croația, Anton Maglica are o cotă de piață 800.000 de euro.

Croatul Anton Maglica, noua achizitie a celor de la Kayserispor
Croatul Anton Maglica, noua achizitie a celor de la Kayserispor

Cine este Anton Maglica, jucătorul transferat de Kayserispor

Anton Maglica s-a despărțit recent de formația chineză Guizhou Hengfeng, și a venit liber de contract la Kayserispor. El poate juca și ca al doilea vârf, dar și în benzi. În vârstă de 29 de ani, Maglica are în palmares Cupa Croației, cu Hajduk Split, în sezonul 2012-2013. În 2012, a fost cumpărat de Hajduk Split de la NK Osijek, contra sumei de 300.000 de euro. E fost internațional croat de juniori și tineret.

În 2016, a ajuns în Cipru, la Apollon Limassol, iar după trei sezoane a ajuns în China, la Guizhou Hengfeng. Aici a fost antrenat o scurtă perioadă chiar de către Dan Petrescu, înainte ca antrenorul român să revină la CFR Cluj. Acum, cei doi vor colabora din nou, dar la o altă echipă, Kayserispor. Anton Maglica vine la turci după experiența din China, unde a bifat 33 de meciuri, marcând 21 de goluri și oferind cinci pase decisive.

Kayserispor e pe locul 17 în Super Lig, cu 19 puncte. Echipa lui Dan Petrescu e momentan deasupra liniei de retrogradare. În următorul meci de campionat, Kayserispor joacă luni, 25 ianuarie, pe terenul celor de la Fenerbahce.

Urmăriți Playsport.ro și pe