Dan Petrescu, sincer după meciul cu UTA: „A fost o victorie norocoasă”. Laude la adresa echipei lui Laszlo Balint

Gabriel-Alexandru Ioniță / 26.09.2021, 23:28
Dan Petrescu, sincer după meciul cu UTA: „A fost o victorie norocoasă”. Laude la adresa echipei lui Laszlo Balint

CFR Cluj, echipa antrenată de Dan Petrescu, a învins UTA Arad în deplasare cu scorul de 1-0 grație unui gol de senzație reușit de Alexandru Chipciu. În urma acestui rezultat, campioana ultimelor patru ediții de Liga 1 s-a distanțat la 6 puncte de FC Botoșani în fruntea clasamentului.

Dan Petrescu a recunoscut că echipa sa a avut șansă în acest meci

După meci, Dan Petrescu a recunoscut că victoria echipei sale a fost una norocoasă. Și că UTA Arad a dominat clar repriza secundă. De asemenea, „Bursucul” s-a arătat impresionat de echipa antrenată de Laszlo Balint și a apreciat că arădenii au șanse mari să nu mai piardă niciun meci pe teren propriu până la finalul sezonului.

Petrescu a fost nemulțumit de faptul că echipa sa a fost împinsă în preajma propriului careu în partea secundă și nu a reușit să își creeze foarte multe ocazii de gol.

Totodată, antrenorul formației din Gruia a vorbit din nou despre probleme de lot cu care se confruntă. Dar și despre programul încărcat pe care îl are echipa sa în această perioadă.

A fost o victorie norocoasă, trebuie să recunoaștem. Am întâlnit un adversar foarte puternic pe teren propriu, ne-au dominat în repriza a doua. Nu ăsta era planul, nu așa trebuia să jucăm. Atât au putut jucătorii care au intrat, am avut soluții puține pe bancă. N-am avut soluții de atac, ca să marcăm și al doilea gol.

Urmează meciuri grele, echipa a părut obosită în repriza a doua și am scos un 1-0 incredibil. Nu cred că altă echipă din România va mai câștiga la Arad. Am rămas impresionat de UTA, dar și de jucătorii noștri care au muncit enorm. Trebuie să ajungem la poartă, să avem ocazii, nu-mi place așa! Dacă joci cu Sevilla poți arăta așa, dar altfel nu. Sper să jucăm și mai bine în atac după ce se vor întoarce atacanții, acum nu avem cu cine.

Sper ca jucătorii să nu se mai accidenteze pe la echipele naționale, toți care merg la echipele naționale se întorc accidentați”, a declarat Dan Petrescu după meci.

Antrenorul arădenilor și-a felicitat adversarii pentru victorie

Laszlo Balint a evidențiat faptul că echipa sa a dominat campioana României în cea mai mare parte a meciului. El și-a lăudat jucătorii pentru efortul depus și pentru modul în care au interpretat jocul din punct de vedere tactic. Dar a atras atenția asupra faptului că UTA a părăsit zona locurilor de play-off după această înfrângere.

Felicit adversarul, și-a atins obiectivul. Au câștigat cele trei puncte. Eu sunt mulțumit de efortul băieților și de modul în care au interpretat planul tactic pentru un meci contra campioanei. Cred că a văzut toată lumea că am dominat campioana de la un capăt la altul. Jocul a fost decis de un jucător care are un CV important, un salariu important, nu degeaba. Era greu să revenim. Știam foarte bine că CFR este o echipă extrem de pragmatică. Cred că ne-a lipsit un pic de inspirație.

Mă bucur că Dan Petrescu a apreciat jocul nostru, dar în clasament nu acumulăm nimic, iar asta e o problemă – am ieșit din zona locurilor de play-off, iar acum ne așteaptă un meci greu, cu Dinamo, o echipă rănită, în căutare de puncte. E important să ne regrupăm, să fim pozitivi, așa cum am fost azi. Am încercat să producem fotbal și să câștigăm”, a spus și Balint la finalul partidei.