Dan Petrescu, supărat că e criticat de presă pentru că se plânge indiferent de adversar

Gabriel-Alexandru Ioniță / 23.07.2022, 18:13
Dan Petrescu, supărat că e criticat de presă pentru că se plânge indiferent de adversar

Dan Petrescu a răbufnit din nou la adresa criticilor, de această dată în cadrul conferinței de presă premergătoare meciului cu FC U. Craiova de duminică. Antrenorul lui CFR Cluj s-a arătat deranjat de faptul că se fac glume pe seama sa în spațiul public, pentru că are tendința de a-și lăuda, uneori exagerat, viitoarele adversare.

Dan Petrescu, supărat pe criticile primite după ultimele declarații

„Bursucul” a făcut acest lucru și înaintea, dar și la finalul meciului tur cu Inter Club D’Escaldes din Andorra, din prima manșă a turului doi preliminar din Conference League. Înainte de meci, Dan Petrescu a ținut să precizeze că mai mulți jucători ai acestei formații evoluează pentru naționala Andorrei. Iar după partidă, deși echipa sa s-a impus cu scorul de 3-0, fostul fundaș dreapta al „Generației de Aur” a spus că soarta calificării nu este încă jucată.

După această declarație el a fost din nou ironizat în spațiul public, iar acum a venit cu replica. Dan Petrescu a dat exemplul lui Sheriff Tiraspol, echipă care a învins Real Madrid, chiar pe Santiago Bernabeu, în grupele ediției trecute de UEFA Champions League. Astfel, antrenorul campioanei consideră că are motive întemeiate să fie precaut înaintea returului din Andorra, de săptămâna viitoare.

Pentru fotbalul românesc e foarte bine ca toate echipele să se califice. Eu mereu avertizez aceste lucruri, dar lumea mă ia la mișto. Accept că mă ia la mișto lumea. Dar, după meciuri, parcă zic toți că am avut dreptate.

În fotbal se poate întâmpla orice, oricând. Sheriff Tiraspol a bătut-o pe Real Madrid. Cine punea 1 euro că bat ei la Real acasă? E posibil orice. Dacă nu ești concentrat, se poate întâmpla orice”, a spus Dan Petrescu la conferința de presă susținută sâmbătă.

Ce spusese antrenorul CFR-ului după victoria clară din turul cu Inter D’Escaldes

„(Reporter: Calificare tranşată?) În niciun caz. Dacă îmi spuneai înainte de meci că e 3-0, eram fericit, dar la câte ocazii am avut astăzi… Cred că nu a fost niciun meci, în carieră, în care echipa mea să rateze atât de mult. Foarte multe ocazii. În niciun caz nu s-a terminat. Avem deplasare grea la Craiova, jucăm la 40 de grade, după care mergem 10 ore în Andorra. Ei se odihnesc, noi mergem după o deplasare foarte grea la Craiova. E un meci care trebuia anulat, aşa era normal.

Aşa am crezut (n.r. după meciul cu Rapid, că s-a spart ghinionul) Aşa am crezut, dar la câte ocazii au fost azi, parcă ceva nu era bine. Având 10 ocazii mari şi dând numai 3 goluri, e clar că voiam mai mult. Portarul lor a fost inspirat, iar jucătorii noştri de atac nu au fost cei mai inspiraţi, chiar dacă toţi au jucat bine”, a spus atunci Dan Petrescu.

Transfer de marcă reușit de CFR Cluj. Neluțu Varga îi mai face o poftă lui Dan Petrescu